2021. január 22.,
péntek, Vince, Artúr napja

Európai híradó: A magyar-lengyel szövetség az uniós alapszerződéseket is megvédte

2020. december 12., szombat 17:55

Működött a véd- és dacszövetség! Kompromisszum született a költségvetési vétó ügyében. A magyar és lengyel miniszterelnök győztesként térhetett haza Brüsszelből, Soros György pedig fanyalog. Az alkuról Párkányi Esztert, az Alapjogokért Központ elemzőjét kérdezte az Európai híradóban a műsorvezető, Déri Stefi.

Párkányi Eszter nagyon kellemetlennek minősítette azt a magyarázkodást, amit az ellenzék folytat, miszerint Orbán Viktor kormányfő veszített Brüsszelben, sőt - mint fogalmazott - a saját szavazóik sem veszik be ezt a dumát.

Arra a felvetésre, hogy a spekuláns Soros György azt mondja, a lehető legrosszabb kompromisszum született, az Alapjogokért Központ elemzője elmondta, pont ez jelenti azt, hogy a legjobb kompromisszum született Magyarország és Lengyelország szempontjából.

Párkányi Eszter szerint nem csak a nemzeti szuverenitást és értékeket védték meg a magyarok és a lengyelek, hanem az uniós alapszerződéseket is, hiszen azok a kezdeményezések, amelyek az Európai Parlament és a soros elnökség részéről érkeztek, azok ezt is sértették volna.

További témáink:

Romániai választás sokkoló érdektelenséggel

Az RMDSZ csak a kötelező minimumot hozta, viszont magyargyűlölő, soviniszta párt is bejutott a bukaresti parlamentbe. Bajon közelebb került-e Románia és Moldova az egyesítéshez? Vendégünk Pászkán Zsolt Románia-szakértő.

Magyar családtámogatás, olasz visszhangok

Olaszország súlyos demográfiai válságtól szenved. A termékenységi ráta 1.3, ami az egyik legalacsonyabb érték az Unióban. A népességfogyás fő oka a félelem: a fiatalok nem bíznak a jövőben, és nem tudnak a gyermekneveléshez szükséges pénzről gondoskodni.

Teljes adás: 

HírTV

 

x
Rendkívüli hír