2024. 06. 14. Péntek Vazul napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Honvéd retró 2. 03:00

Európai híradó

Európai híradó: A magyar-lengyel szövetség az uniós alapszerződéseket is megvédte

Működött a véd- és dacszövetség! Kompromisszum született a költségvetési vétó ügyében. A magyar és lengyel miniszterelnök győztesként térhetett haza Brüsszelből, Soros György pedig fanyalog. Az alkuról Párkányi Esztert, az Alapjogokért Központ elemzőjét kérdezte az Európai híradóban a műsorvezető, Déri Stefi.

  • Európai híradó: A magyar-lengyel szövetség az uniós alapszerződéseket is megvédte

Párkányi Eszter nagyon kellemetlennek minősítette azt a magyarázkodást, amit az ellenzék folytat, miszerint Orbán Viktor kormányfő veszített Brüsszelben, sőt - mint fogalmazott - a saját szavazóik sem veszik be ezt a dumát.

Arra a felvetésre, hogy a spekuláns Soros György azt mondja, a lehető legrosszabb kompromisszum született, az Alapjogokért Központ elemzője elmondta, pont ez jelenti azt, hogy a legjobb kompromisszum született Magyarország és Lengyelország szempontjából.

Párkányi Eszter szerint nem csak a nemzeti szuverenitást és értékeket védték meg a magyarok és a lengyelek, hanem az uniós alapszerződéseket is, hiszen azok a kezdeményezések, amelyek az Európai Parlament és a soros elnökség részéről érkeztek, azok ezt is sértették volna.

További témáink:

Romániai választás sokkoló érdektelenséggel

Az RMDSZ csak a kötelező minimumot hozta, viszont magyargyűlölő, soviniszta párt is bejutott a bukaresti parlamentbe. Bajon közelebb került-e Románia és Moldova az egyesítéshez? Vendégünk Pászkán Zsolt Románia-szakértő.

Magyar családtámogatás, olasz visszhangok

Olaszország súlyos demográfiai válságtól szenved. A termékenységi ráta 1.3, ami az egyik legalacsonyabb érték az Unióban. A népességfogyás fő oka a félelem: a fiatalok nem bíznak a jövőben, és nem tudnak a gyermekneveléshez szükséges pénzről gondoskodni.

Teljes adás: 

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Karácsony Gergely a főpolgármester-választás megismétlését kéri + videó

Karácsony Gergely a főpolgármester-választás megismétlését kéri + videó

A Napi aktuális vendége Szalai Szilárd a Pesti Srácok újságírója és Sarkadi-Illyés Csaba az Economx újságírója volt, akikkel M. Dobos Marianne műsorvezető ezekről a témákról beszélgetett: A Tisza Párt az európai Néppárthoz csatlakozna, Vitézy Dávid: türelemmel várjuk az újraszámlálás eredményét, Karácsony Gergely a főpolgármester-választás megismétlését kéri.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!