2024. 06. 18. Kedd Arnold, Levente napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 00:10

Csörte

Csörte: Önmagában a Gyurcsány név kimondása egy tehertétel

Tovább dagad az Anonymus-botrány, Cseh Katalin a megszokott frázisokon kívül nem mondd mást, de párttársai sem túl közlékenyek az ügy kapcsán.A hétvégén tartották a Pride-felvonulást, ez viszont a Jobbikban zavarta meg az erőt. És ellenzéki előválasztás: elstartolt a verseny, amely egyesek szerint csupán színjáték. Ezeket a témákat vitatták meg a Csörte mai vendégei Fodor Gábor, a Közép-európai rendszerváltást Kutató Intézet alapítója, Gerő András, a Habsburg Történeti Intézet igazgatója, G. Fodor Gábor, a XXI. Század Intézet stratégiai igazgatója és Gajdics Ottó újságíró. A vitaműsor moderátora: M. Dobos Marianne.

  • Csörte: Önmagában a Gyurcsány név kimondása egy tehertétel

- Hivatalosan hétfőtől lehet jelentkezni az előválasztási megmérettetésre, majd augusztusban kezdődhet az aláírásgyűjtés a jelölteknek. Nacsa Lőrinc a Fidesz-KDNP képviselője színjátéknak nevezte az előválasztást. Magyar György, a Civil Választási Bizottság elnöke az Inforádióban pedig arról beszélt: ő maga sem boldog, amikor látja, hogy előre megállapodnak a pártok a jelöltek, illetve a támogatottak személyét illetően. Akkor minek ez az egész

- indította a beszélgetést M. Dobos Marianne

Gajdics Ottó információi szerint nincs olyan választókerület, ahol minden, a szövetségben résztvevő párt indítana jelöltet. Nem beszélve arról, hogy azt is mondták, hogy még civilek is részt vehetnek, sőt nagy számban vannak olyan helyek, ahol egyetlen jelölt van

-        Innentől kezdve ezt előválasztásnak nevezni, enyhén szólva is túlzás és nevetséges

-  fogalmazott hozzátéve, hogy ennél sokkal inkább nagyobb probléma, hogy Gyurcsány Ferenc előre leosztotta a szerepeket és ez ellen semmi ellenállást nem lehetett látni.

-         Mint kés a vajon úgy megy át Gyurcsány akarata és számomra ez dermesztő

-        tette hozzá Gajdics Ottó.

-  Az ellenzéki tömörülésen belül az erőviszonyok nagyon jó körvonalazódnak. Látszik például, hogy a Jobbik és a DK egy nagyon erős szövetséget alkot. Az MSZP-Párbeszéd-Momentum az talán most egy kicsit hátrébb lépett. Jól látjuk, hogy a jelöltek személyét illetően melyik párt hova húz és kit támogat. Itt is vannak érdekes koalíciók – vitte tovább a beszélgetés fonalát a műsorvezető Fodor Gáborhoz fordulva.

- Szerintem nem lépett a Momentum hátra, hanem oda szorult. Itt egy komoly harc folyik a színfalalak mögött. A megállapodások nem pusztán asztal mellett születtek, hanem véres harcok vannak a háttérben

– vélelmezte Fodor.

Ne feledjük el, hogy az egyik fő szempontja az előválasztásnak, hogy mozgassa meg az ellenzéki szavazókat. Úgy tűnik, hogy ezt a célt fogja tudni szolgálni. Mindenképpen lesz haszna az előválasztásnak az ellenzéki pártok szempontjából.

- Az már más kérdés - ebben igazatok van és azoknak is akik kritizálják -, hogy ez úgy lenne szép és helyes, ha sok helyen lehetne választani

- fűzte hozzá Fodor Gábor.

G. Fodor Gábor szerint az ellenzéki pártok nem tudnak alternatívát javasolni, nem tudnak mit megfogalmazni kínálatnak a választópolgároknak.

- Amit tudnak javasolni, az a radikális adóemelés programja. Azt meg jobb, ha nem teszik ki a kirakatba.

Ezért azt találták ki, hogy a mozgósítás kérdésén úgy segítenek, hogy előválasztás lesz. De hát július végén vagy augusztus elején, 40 fokban elkezdeni egy mobilizációs versenyt... nyilvánvalóan lankadni fog az érdeklődés

- jósolta G. Fodor.

-  Színjáték az előválasztás, jól van. De csak halkan jegyzem meg, hogy politikai értelemben a KDNP is színjáték. Az elmúlt 10 évben egyetlen egy saját javaslatuk volt: a vasárnapi boltzár

-  mondta Gerő András.     

 

Teljes műsor:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk – Orbán Viktor: Brüsszelben semmibe vették az európai emberek akaratát + videó

Vezércikk – Orbán Viktor: Brüsszelben semmibe vették az európai emberek akaratát + videó

Gyors helyzetjelentést adott ma Orbán Viktor Brüsszelből, amiből az derül ki, hogy arrafelé nem nagyon értenek a szép szóból. A miniszterelnök szerint ugyanis semmibe vették az európai emberek akaratát, és a baloldallal és a liberálisokkal összeállt Néppárt leosztotta az EU vezető pozícióit. Minderről a Vezércikk vendégei, Boros Bánk Levente, Bencsik András és Szabó László is elmondják a véleményüket.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!