2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Csörte

Csörte: Minőségi munkához kellene kötni a pedagógusok béremelését

A nap vitájában, a hírtelevízió politikai vitaműsorában bármi megtörténhet, és nincs mellébeszélés. Aki a szabályokat betartatta: M. Dobos Marianne. Első témánk: Szórja a pénzt a kormány a választások előtt – az ellenzék szerint.

  • Csörte: Minőségi munkához kellene kötni a pedagógusok béremelését

További vitatémák:

A pedagógusok kimaradnak a juttatásokból

Nem tetszett a tanároknak Orbán Viktor pénteki rádióinterjúja, amelyben arról beszélt, hogy az ápolók, bölcsődei dolgozók, szociális munkások és a kulturális szektor dolgozóival ellentétben, ők most kimaradnak a béremelésekből.

Emelkednek a szakdolgozói alapbérek

2019. július 1-től 8 százalékkal emelkedtek a szakdolgozói bérek, ezzel egy időben a területi– és iskolavédőnők is bekerültek a szakdolgozói bértábla alá, így utóbbiak is részesülnek a béremelésből – mondta Kásler Miklós. aki hozzátette: hogy a 2022 januárjáig megvalósuló és befejeződő négylépcsős béremelésnek köszönhetően a 2018-as illetménybázishoz viszonyítva jövőtől a szakdolgozói alapbérek 72 százalékkal emelkednek.

Novembertől nőnek a nyugdíjak

Az egyre elszabaduló infláció hatására novemberben idén harmadszorra emeli a nyugdíjakat a kormány. Máris megjelent a Magyar Közlönyben a nyugdíjban, illetve minden nyugdíj típusú ellátásban részesülő számára két fontos rendelet: visszamenőlegesen 1,2 százalékos nyugdíjemelés várható és egyszeri 80 ezer forintos nyugdíjprémium is érkezik az érintettekhez.

Vendégek:

Boros Imre Közgazdász, az első Orbán-kormány minisztere, aki szerint a jelenlegi béremelések a megfontolt gazdaságpolitika részét képezik és

Székely Sándor, az Igen Szolidaritás országgyűlési képviselője, aki elengedhetetlennek tartja a minimálbér drasztikus megemelését. Ő a Kádár tervben látja a jövőt.

A vitát a műsor második részében Kende Péter, a Heti TV szerkesztő-műsorvezetője és Haraszti Gyula, a Karc FM szerkesztő-műsorvezetője elemezte.

 

Teljes műsor:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!