2021. 10. 16. Szombat Gál napja
Jelenleg a TV-ben:

Szélesvásznú történelem

Következik:

Hírek 21:00

Csörte

Csörte: Minőségi munkához kellene kötni a pedagógusok béremelését

A nap vitájában, a hírtelevízió politikai vitaműsorában bármi megtörténhet, és nincs mellébeszélés. Aki a szabályokat betartatta: M. Dobos Marianne. Első témánk: Szórja a pénzt a kormány a választások előtt – az ellenzék szerint.

További vitatémák:

A pedagógusok kimaradnak a juttatásokból

Nem tetszett a tanároknak Orbán Viktor pénteki rádióinterjúja, amelyben arról beszélt, hogy az ápolók, bölcsődei dolgozók, szociális munkások és a kulturális szektor dolgozóival ellentétben, ők most kimaradnak a béremelésekből.

Emelkednek a szakdolgozói alapbérek

2019. július 1-től 8 százalékkal emelkedtek a szakdolgozói bérek, ezzel egy időben a területi– és iskolavédőnők is bekerültek a szakdolgozói bértábla alá, így utóbbiak is részesülnek a béremelésből – mondta Kásler Miklós. aki hozzátette: hogy a 2022 januárjáig megvalósuló és befejeződő négylépcsős béremelésnek köszönhetően a 2018-as illetménybázishoz viszonyítva jövőtől a szakdolgozói alapbérek 72 százalékkal emelkednek.

Novembertől nőnek a nyugdíjak

Az egyre elszabaduló infláció hatására novemberben idén harmadszorra emeli a nyugdíjakat a kormány. Máris megjelent a Magyar Közlönyben a nyugdíjban, illetve minden nyugdíj típusú ellátásban részesülő számára két fontos rendelet: visszamenőlegesen 1,2 százalékos nyugdíjemelés várható és egyszeri 80 ezer forintos nyugdíjprémium is érkezik az érintettekhez.

Vendégek:

Boros Imre Közgazdász, az első Orbán-kormány minisztere, aki szerint a jelenlegi béremelések a megfontolt gazdaságpolitika részét képezik és

Székely Sándor, az Igen Szolidaritás országgyűlési képviselője, aki elengedhetetlennek tartja a minimálbér drasztikus megemelését. Ő a Kádár tervben látja a jövőt.

A vitát a műsor második részében Kende Péter, a Heti TV szerkesztő-műsorvezetője és Haraszti Gyula, a Karc FM szerkesztő-műsorvezetője elemezte.

 

Teljes műsor:

További epizódok

Csörte: A határon túli, nemzeti kisebbségek kérdése

Szanyi Tibor, az Igen Szolidaritás alapítója és Kalmár Ferenc szomszédságpolitikáért felelős miniszteri biztos vitázott a HírTV stúdiójában. Aki pedig a szabályokat betartatta: M. Dobos Marianne. 2021. október 15.

Csörte: Az energiabiztonság kiemelt érdekünk

A Csörte vendégei Kanász-Nagy Máté és Steiner Attila voltak. 2021. október 14.

Csörte: Magyarországot és Lengyelországot zsarolják az unió vezetői

A Csörte vendégei Keresztes László Lóránt, Zsigmond Barna Pál, Csuhaj Ildikó és Kovács András voltak. 2021. október 13.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!