2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Csörte

Csörte: Ismét nagyító alatt Brüsszelben

A Csörtében ezúttal Závecz Tibor a Závecz Research alapító-ügyvezetője, Pulai András a Publicus Intézet stratégiai igazgatója, Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Csoport ügyvezetője és Gajdics Ottó a Karc FM főszerkesztője voltak M. Dobos Marainne vendégei.

  • Csörte: Ismét nagyító alatt Brüsszelben

Változatlanul a magyar jogállamiság kérdése került nagyító alá Brüsszelben. Ami nagyon nagy vitát gerjesztett, hogy Kovács Zoltán a nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár közösségi oldalakon végig kommentálta az eseményeket. Ezekben a kommentekben ismét szóba került Soros Györgynek és szervezeteinek támadása. Miért van megint ugyanez a diskurzus?- tette fel a kérdést a műsorvezető.

Gajdics Ottó ezúttal sem rejtette véka alá véleményét:

„Leginkább én azért unom, mert nem győzzük elégszer elmondani, és még mindig vannak, akik ezt megpróbálják letagadni. Teljesen igaza volt az államtitkár úrnak, ezt kell csinálni, ugyanazt kell csinálni, amit ők. Az ő módszereiket nem kell szégyellni és ellenük kell fordítani, mert az a nemtelen gyalázatos támadássorozat, ami most már tényleg végtelen történetté fajul Magyarország ellen, ennek az országnak egy nagyon jelentős részét felháborítja, és mélyen. Elvárják, hogy igenis keményen vágjon vissza minden egyes megtámadott ember a kormányból.”

 Závecz Tibor egészen mást gondol az eseményekről, semmilyen bizonyítékot nem lát arra, hogy Soros-hálózatok Magyarországot támadnák.

„Azt látom, hogy Magyarország jogállamiságát nemcsak az előző Európai Bizottság, hanem az újonnan alakult bizottság is kifogásolja. (…) Itt egy komplex rendszert vizionálnak mögé, amelyiknek az ereje sokkal nagyobb annál, mint az Európai Unióé. Az egésznek egy olyan akusztikája van, mintha Ursula von der Leyen asszonyt Soros tartaná a markában.”

Pulai András szerint érthetetlen, hogy az Orbán-kormány miért nem tudott kivergődni a Soros-hálózat csapdájából az elmúlt nyolc évben. Pedig Orbán Viktor Angela Merkel után az egyik legrégebbi európai uniós vezető.

Mráz Ágoston Sámuel erre a következőket válaszolta:

„Mindenkinek megvannak az ellenfelei, Angela Merkelnek a választók az ellenfelei. A magyar kormánynak nem a választók az ellenfelei, mert háromszor győzött kétharmaddal ez a kormány és a legutóbbi önkormányzati választásokon is többen szavaztak bizalmat a mögötte álló politikai közösségnek. (…) A kormány mögött a választók állnak. Ez egy új politikai jelenség, hogy vannak választói felhatalmazás nélkül befolyást gyakorló, egymást idéző és referáló szervezetek. (…) Soros Györgynek politikai céljai vannak, és iszonyú sok pénzt áldoz arra, hogy ezeket a politikai célokat megvalósítsa. Az ő legnagyobb problémája, hogy a választók nem állnak mögötte.”

Teljes műsor: 

 

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!