2020. július 12.,
vasárnap, Izabella, Dalma napja

Csörte: Gyurcsány-koalíció szerveződik

Hír TV

2020. február 26., szerda 21:55

Nincs jó hete a Jobbiknak, hiszen sorra lépnek ki az emberek a pártból, köztük az egyik alapító is. Egymásnak feszült az MSZP és a DK. Előbbi azzal vádolja a másik pártot, hogy tagokat csábít el tőlük. Közben Gyurcsány Ferenc konzultációt indított, hogy az emberek mondják meg, hogyan is fogjanak össze az ellenzéki térfélen. Előtte viszont uniós költségvetés, hiszen nem sikerült közös nevezőre jutni legutóbb.

A műsorvezető M. Dobos Marianne beszélgetett Szakonyi Péterrel, a Napi.hu főmunkatársával, Závecz Tiborral, a Závecz Research alapító-ügyvezetőjével, Gajdics Ottóval, a Karc FM és a Szabad Föld főszerkesztőjével és Mráz Ágoston Sámuellel, a Nézőpont Csoport igazgatójával.

Az Európai Unió költségvetési kérdéseit nem sikerült tisztázni, hiszen ha nem eldöntött az összeg, annak szétosztása is kérdéses. Orbán Viktor nemzeti konzultációt hirdet. Gyurcsány Ferenc pedig egy sajátos, ellenzéki szavazókhoz intézet, ha úgy tetszik, adatgyűjtésbe kezdett. Ezzel kapcsolatban a következőket mondta Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Csoport igazgatója:

„Gyurcsány Ferenc a modern politika eszközeit maximálisan kihasználva, de szerintem a választóit egy ici-picit megtévesztve, az apró betű legapróbb betűi közé elrejtve, próbál adatokat gyűjteni, hogy akkor, amikor eljön a nagy nap, 2022. áprilisában, akkor majd direkt marketinggel meg tudja szólítani ezeket az embereket.”

A Závecz Research alapító-ügyvezetője, Závecz Tibor hozzáfűzte:

„Ha az tiszta, hogy ki kezeli ezeket az információkat – mert ezek szerint ez tiszta – akkor mindenki szépen eldönti azt, hogy megadja-e az információkat vagy nem adja meg.”

Ami az MSZP párttagok DK-ba való átigazolását illeti, szintén szóba került a műsorban.

Az újabb problémás budapesti parkolási ügyek kapcsán Závecz Tibor a  következő kijelentést tette:

„Minden ilyen cég így működik, hogy hajszolják az ott dolgozókat abba bele, hogy minél inkább büntessenek. Szerintem ez Budapesten, vidéken és mindenhol így van.”

Majd egyből kérdezett is közbe a műsorvezető M. Dobos Marianne:

„Akkor ez normális?”

Amire következő válasz érkezett:

„Azt nem mondom, hogy normális, csak így működik. Tehát én nem tartom annak.”

Teljes adás:

Hír TV