2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Hazahúzó 01:00

Csörte

Csörte: Értékalapú még, vagy válságban van Európa?

Tóth Csaba, a Republicon Intézet stratégiai igazgatója, Závecz Tibor, a Závecz Research alapító-ügyvezetője, Gajdics Ottó, a Szabad Föld főszerkesztője, valamint G. Fodor Gábor a Századvég Alapítvány elnöke voltak a Csörte műsor vendégei.

  • Csörte: Értékalapú még, vagy válságban van Európa?

Miközben tovább romlik a Néppárt és a Fidesz kapcsolata, új szövetség van kibontakozóban a jobb oldalon a közelgő EP választásra. A tömörülés tagjai között szerepel Orbán Viktor és Matteo Salvini is. Közben az Európai Bizottság leköszönő elnöke bírálta a magyar miniszterelnököt, mondván: idegengyűlölő.

Tovább folytatódik az úgynevezett migráns kártyák körüli vita. A nálunk elfogott Hasszan F.-nél ugyanis volt ilyen fizetőeszköz. Vajon mennyire átlátható és hatékony az unió menekülteket segélyező gyakorlata? – tette fel a kérdést a műsor moderátora M. Dobos Marianne.

A Csörte adásának vendégei – Gajdics Ottó, G. Fodor Gábor, Tóth Csaba és Závecz Tibor – a felvetülő kérdésekre igyekeztek választ találni.

Tóth Csaba szerint a Fidesznek nem egy „időnként szélsőjobboldali húrokat pengető” olasz szövetségesre lenne szüksége. „Azok az értékek, amit az európai kereszténydemokraták képviselnek, és ezek a bölcsek is képviselnek az szerintem fontosabbak Magyarország számára, mint egy szélsőségesebb irány.” – tette hozzá Závecz Tibor.

G. Fodor Gábor kiemelte, hogy jóllehet mindvégig az értékekről volt szó, az értékalapú európai politizálásról, ezt érteni véli, de nem tudja, az arrogancia mióta központi értéke a Néppártnak? – tette fel a kérdést.

Gajdics Ottó kijelentette: A fideszes szavazók kiválóan tudják, hogy kire fognak szavazni. „Régóta kiválóan tudják. A Tibor mérései is világosan mutatják, hogy egy egy masszív, ideológiailag, politikailag és mindenféle szempontból egy egyben lévő csapat, és tudja mit vár ettől a szavazástól. Teljesen lényegtelen mit beszél Weber, mit beszél a Juncker, hogy kavarnak, kutyulnak, mit csinálnak a különböző hatalmi harcaik közepette, a dolog lényege az, hogy minél több migráns ellenes, bevándorlás ellenes fideszes képviselőt küldjenek az Európai Parlamentbe.”

  

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!