2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 14:55

Csörte

Csörte: Budapest nem akar segíteni

Tisztújítás előtt állnak a szocialisták, miközben MSZP-sek tüntettek a párt vezetése ellen. Illetve: mi lesz veled Budapest? Karácsony Gergely a kormánytól vár segítséget az idegenforgalom rendbetételéhez, miközben a Fidesz azt mondja, van a büdzsében pénz, csak a főpolgármester másra költi. Ezekről a témákról vitáztak többek között a Hír TV Csörte című műsorában. M. Dobos Marianne műsorvezető vendégei Gajdics Ottó, G. Fodor Gábor, Horn Gábor és Szakonyi Péter voltak.

  • Csörte: Budapest nem akar segíteni

Érdekes a főváros helyzete továbbra is, és most előtérbe került, hogy a turizmus és az idegenforgalom is nagy bajban van. A főváros a kormánytól vár segítséget, a kormány pedig azt mondja, hogy különítsen el a főváros egy összeget az ágazat megsegítésére. A Fővárosi Közgyűlésben pedig egy drasztikus és hangos vita is zajlott ebben a témában. A kérdés, hogy kinek a feladata lenne a fővárosi turizmus megsegítése – vezette fel az első témát M. Dobos Mariann műsorvezető.

G. Fodor Gábor szerint

Budapest azt üzeni most az idegenforgalmi szereplőknek, hogy nem segít. Párizs segít, Róma segít, Brüsszel segít, pedig ott is vannak hitelek, ott is deficites gazdaság, ezzel szemben Budapesten van pénz, mégsem segít. Ennek majd le lehet vonni a politikai konzekvenciáit.

Erre Horn Gábor, a Republikon Alapítvány elnöke azt reagálta, hogy azok a pénzek, amelyekre véleménye szerint hazug módon hivatkozik a miniszterelnök is, azok nem elköltött, hanem lekötött pénzek. Majd Horn emlékeztetett arra, hogy a kormány ebben az évben komoly forrásokat vont el az önkormányzatoktól, ez igaz a fővárosi önkormányzatra is.

Az elhangzottak kapcsán ismét G. Fodor Gábor ragadta magához a szót, elmondta, hogy Horn Gábor politikai fekete övesként megkerüli azt a kérdést, hogy a kormány nem tud segíteni Budapestnek, mivel meg van kötve a keze. Majd a Századvég Alapítvány elnöke leszögezte, hogy a főváros nem akar segíteni abból, ami van, ez egy világos politikai üzenet.

Szakonyi Péter kért ezt követően szót, és elmondta, hogy G. Fodor Gábornak egyik dologban sincs igaza. Mert hiába hivatkozik a Századvég Alapítvány elnöke Párizsra vagy Rómára, egyik országban sincs olyan áldatlan helyzet, hogy a kormány elvonja a forrásokat, az adókat. S egyik ország fővárosa sem küzd olyan problémákkal, hogy elvonják tőle a jogköröket, az adókat és a vagyont – emelte ki az újságíró.

Gajdics Ottó az eddigiek kapcsán felidézte, hogy a pénzelvonás a járvány első hullámában akkor történt, mikor a kormány azt kérte az önkormányzatoktól, hogy azonos mértékben járuljanak hozzá a védekezéshez. Most ugyanez a helyzet, csak most azt kérik Budapesttől, hogy segítse meg a járványügyi helyzet miatt nehéz helyzetbe került vállalkozásokat. A Karc FM és a Szabad Föld főszerkesztője arra is rámutatott, hogy

milyen érdekes, hogy Budapestnek se a járvány elleni védekezésre, se a nehéz helyzetbe került ágazatok megsegítésére nincs pénze.

A műsor második felében az MSZP körüli felhajtást vették alaposabban górcső alá.

Teljes adás:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Deutsch Tamás figyelmeztet Magyar Péter kapcsán + videó

Deutsch Tamás figyelmeztet Magyar Péter kapcsán + videó

Magyar Péter háborúpárti. Háborúpárti külföldi támogatói vannak, és háborúpárti partnereket keres külföldön. Magyar Péter ezért a legdurvább háborús retorikát képviselő Európai Néppárthoz akar csatlakozni - közölte Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője a kormánypárt közösségi oldalára feltöltött videóban. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!