2024. 05. 27. Hétfő Hella napja
Jelenleg a TV-ben:

A Sakál, a Patkány, a Kádár és a Laci

Következik:

Híradó 12:00

Csörte

Csörte: Az Orbán-Merkel találkozó kölcsönösen fontos volt

A Jobbik új elnöke Soros Györgyöt védi, Karácsony Gergely bojkottot hirdetett a Hír TV ellen, Gyurcsány Ferenc évet értékelt és a teljes ellenzék elé helyezte magát. Az emberek igazságérzetét leginkább érintő témákról tanácskozik kihelyezett ülésén a Fidesz frakció. Tovább folyik a vita a jogállamiságról, illetve az uniós költségvetésről Európa vezető politikusai között.

  • Csörte: Az Orbán-Merkel találkozó kölcsönösen fontos volt

Závecz Tibor a Závecz Research alapító-ügyvezetője, Szakonyi Péter a Napi.hu főmunkatársa, Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Csoport igazgatója és Gajdics Ottó a Karc FM és a Szabadföld főszerkesztője voltak M. Dobos Marianne vendégei Csörte című műsorunkban.

„Nagyon sok német vállalat működik Magyarországon, igen-igen jelentős, sok-sok milliárdos támogatással hozzák létre a munkahelyeket vagy hozzák ide az itteni gyártóbázisukat.”

- jegyezte meg Szakonyi Péter, a Napi.hu főmunkatársa Orbán Viktor miniszterelnök és Angela Merkel német kancellár találkozójával kapcsolatban.

„Ha most a szereposztás szerint nekem például azt kéne mondanom vagy kritizálnom kéne ezt a találkozót, akkor ennek most nem tudok megfelelni, hiszen ez egy fontos találkozó volt. Végig hallgattam a sajtótájékoztatón elmondottakat, valóban ez egy – Péterhez akarok csatlakozni – a két ország szemszögéből nagyon fontos találkozó volt és a német cégek ebbe kulcsszerepet játszanak.”

- csatlakozott a korábban elhangzottakhoz Závecz Tibor, a Závech Research alapító-ügyvezetője.

„Történjen bármi a Néppártban, történjen bármi az Európai Unióban, azért azt a két vezető világossá tette, hogy a magyar-német viszony jó, töretlenül halad előre és mindkét országnak alapvetően fontos.”

- emelte ki Gajdics Ottó, a Karc FM és a Szabadföld főszerkesztője.

„Az amiről az előbb beszéltetek ti, hogy a német cégek elégedettek a magyar befektetéseikkel, az Orbán Viktornak egy stratégiai szerencséje és bölcsessége volt. Tudta, hogy így lehet Németországgal új egyensúlyt találni, a német cégeken keresztül.”

- hangsúlyozta Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Csoport igazgatója.

A műsor második felében főként arról esett szó, amik Gyurcsány Ferenc évértékelő beszédében hangzottak el:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Csörte - Politikai nézetkülönbségért halál jár?

Csörte - Politikai nézetkülönbségért halál jár?

Többször rálőttek a szlovák miniszterelnökre, a merénylet után több európai politikus is életveszélyes fenyegetést kapott. Hogy jutottunk el idáig? A közéletet érintő legfontosabb eseményekről ezúttal Gajdics Ottó, Boros Bánk Levente, Kukorelly Endre és Fodor Gábor vitázott.. Műsorvezető: M. Dobos Marianne.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!