2020. július 7.,
kedd, Apollónia napja

Csörte: Az Orbán-Merkel találkozó kölcsönösen fontos volt

Hír TV

2020. február 12., szerda 21:50

A Jobbik új elnöke Soros Györgyöt védi, Karácsony Gergely bojkottot hirdetett a Hír TV ellen, Gyurcsány Ferenc évet értékelt és a teljes ellenzék elé helyezte magát. Az emberek igazságérzetét leginkább érintő témákról tanácskozik kihelyezett ülésén a Fidesz frakció. Tovább folyik a vita a jogállamiságról, illetve az uniós költségvetésről Európa vezető politikusai között.

Závecz Tibor a Závecz Research alapító-ügyvezetője, Szakonyi Péter a Napi.hu főmunkatársa, Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Csoport igazgatója és Gajdics Ottó a Karc FM és a Szabadföld főszerkesztője voltak M. Dobos Marianne vendégei Csörte című műsorunkban.

„Nagyon sok német vállalat működik Magyarországon, igen-igen jelentős, sok-sok milliárdos támogatással hozzák létre a munkahelyeket vagy hozzák ide az itteni gyártóbázisukat.”

- jegyezte meg Szakonyi Péter, a Napi.hu főmunkatársa Orbán Viktor miniszterelnök és Angela Merkel német kancellár találkozójával kapcsolatban.

„Ha most a szereposztás szerint nekem például azt kéne mondanom vagy kritizálnom kéne ezt a találkozót, akkor ennek most nem tudok megfelelni, hiszen ez egy fontos találkozó volt. Végig hallgattam a sajtótájékoztatón elmondottakat, valóban ez egy – Péterhez akarok csatlakozni – a két ország szemszögéből nagyon fontos találkozó volt és a német cégek ebbe kulcsszerepet játszanak.”

- csatlakozott a korábban elhangzottakhoz Závecz Tibor, a Závech Research alapító-ügyvezetője.

„Történjen bármi a Néppártban, történjen bármi az Európai Unióban, azért azt a két vezető világossá tette, hogy a magyar-német viszony jó, töretlenül halad előre és mindkét országnak alapvetően fontos.”

- emelte ki Gajdics Ottó, a Karc FM és a Szabadföld főszerkesztője.

„Az amiről az előbb beszéltetek ti, hogy a német cégek elégedettek a magyar befektetéseikkel, az Orbán Viktornak egy stratégiai szerencséje és bölcsessége volt. Tudta, hogy így lehet Németországgal új egyensúlyt találni, a német cégeken keresztül.”

- hangsúlyozta Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Csoport igazgatója.

A műsor második felében főként arról esett szó, amik Gyurcsány Ferenc évértékelő beszédében hangzottak el:

Hír TV