2020. március 29.,
vasárnap, Auguszta napja

Csörte: Az emberek nagy része már tudja kire fog szavazni

2019. október 9., szerda 21:33

Célegyenesbe fordult a kampány, és ami a minőségét illeti, hagy némi kívánnivalót maga után. Szexbotrányok, korrupciós vádak mindenhol, közben ellenzéki együttműködések bomlanak fel és egymásnak feszülnek helyi és országos pártvezetők. És ami sokakat foglalkoztat: ki lesz a főpolgármester? Mert bizony mindenki mást gondol. Esélylatolgatás az utolsó pár napban a HírTV Csörte című műsorában.

Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont csoport ügyvezetője szerint a balliberális oldal részéről Karácsony Gergely jobb jelölt, mint öt évvel ezelőtt Bokros Lajos volt.  

Závecz Tibor, a Závecz Research alapító-ügyvezetője azt mondta szerinte Tarlós Istvánnak van előnye, de annyira változékony a közélet, hogy bármi megtörténhet a vasárnapi választáson.

„Éppen azért vagyunk nehéz helyzetben, mert zajlanak botrányok… Pro és kontra. Nem arról van szó, hogy tartósan mindenki, aki egyszer eldöntötte, hogy Tarlós Istvánra szavaz az a világ végéig ott marad. Mindkét jelöltnek van egy nagyon erős hardcore tábora” 

- mondta Závecz Tibor.

„67 százaléka a Budapestieknek azt gondolja, hogy Tarlós fog győzni, 62 százaléka pedig azt gondolja, hogy alkalmasabb a pozícióra, és 34 százalék gondolja azt Karácsony Gergelyről, hogy alkalmas”

-fűzte hozzá Mráz Ágoston Sámuel.

Gajdics Ottó, a Karc FM és a Szabad föld főszerkesztője elmondta, úgy gondolja az emberek nagy része eldöntötte már, hogy kire szavaz és ezt az egész vircsaftot, ami azóta tart, hogy elindult a kampány figyelmen kívül hagyja. 

A Napi.hu főmunkatársa, Szakonyi Péter hozzátette, nagyon fontosnak tartja természetesen, hogy ki lesz a főpolgármester, de legalább ilyen fontosnak tarja, hogy a jövendő közgyűlés milyen összetételű lesz.

„Tehát az, hogy a kerületi polgármesterek választása esetében meglesz-e a Fidesz többsége, ez legalább olyan fontos, mert az a forgatókönyv is elképzelhető, hogy megmarad Tarlós István főpolgármesternek, és lesz egy ellenzéki többséggel rendelkező közgyűlés, vagy mondjuk Karácsony Gergely lesz az új főpolgármester és lesz egy Fidesz-es többségű közgyűlés. Na akkor mi lesz? Ez nagyon nagy kérdés!”

HírTV