2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Csörte

Csörte: Az ellenzék civilek mögé bújik, mert a saját pártlogójukat is szégyellik

A magyar határvédelem költségeinek csak 1 százalékát hajlandó Brüsszel megtéríteni. A Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció még ezt is sokallja: szerintük nemhogy ennyit, éppenséggel semmit sem kéne kapnia Budapestnek. Hét kihívó is jelentkezett Tarlós István leváltására. A Hír TV Csörte című műsorából igyekeztek megvizsgálni, végül hányan mérkőzhetnek meg a jelenlegi főpolgármesterrel és milyen eséllyel. Az adásban az is téma volt, miként marakodnak az ellenzéki főpolgármesterjelöltek és Fodor Gábor lemondott pártelnöki tisztségéről, továbbá kivesézték Szanyi Tibort, aki IGEN néven új mozgalmat indított. Hivatalosan is el kezdődött a kampány, volt miről beszélgetni a stúdióba invitált Horn Gáborral a Republikon Intézet kuratóriumi elnökével, Závecz Tiborral a Závecz Research alapító-ügyvezetőjével, G. Fodor Gáborral a Századvég Alapítvány elnökével és Gajdics Ottóval a Karc FM és a Szabad Föld főszerkesztőjével.

  • Csörte: Az ellenzék civilek mögé bújik, mert a saját pártlogójukat is szégyellik

Az önkormányzati választásokon induló finoman szólva sem átütő erejű ellenzéki összefogás kapcsán Závecz Tibor kifejtette:

„Azt sem tudjuk, hogy ennyi politikai szerveződést hogy kell úgy összehangolni, hogy az egységesnek látszódjék. Én azt vettem észre – és szerintem itt nincs igaza Kósa Lajosnak –, hogy ez nem hasonlítható ahhoz, ami mondjuk a 2018-as választás előtt volt, kínkeserves, erőltetett együttműködés. Itt fölismerték az ellenzéki pártok, hogy egymásra vannak utalva. Nem egységes: az tény.”

A mondottakra reagálva Gajdics Ottó megjegyezte:

„Azon veszekednek, amin csak akarnak. Teljesen hidegen hagy. Az mondjuk eléggé érdekes egy politikával foglalkozó ember számára, hogy annak idején mikor az volt a balliberális oldal érdeke, hogy összemossa a Fideszt a Jobbikkal, akkor elég volt egy önkormányzatban a játszótér hintájának a kék színre festéséről együtt szavazni a Fidesznek és a Jobbiknak. Azonnal az ENSZ csapatokat szólították fel, hogy vonuljanak be”

– szögezte le a Szabad Föld főszerkesztője.

„Maga az ellenzék kínálja fel, hogy azt mondhassa róla az ellenfele: dehát nincs összefogás… Éppen azért, mert az összefogásnak vannak kihívásai. Olyan problémái, hogy nem sikerülhet mindenhol, lehet találni olyan helyeket, ahol nem lesz összefogás, és akkor teljes mellszélességgel hitelesen mondhatja az ellenzék ellenfele: na, de kérem, miről beszélünk? A másik, sokkal súlyosabb probléma. A bujkálás kérdése. Szerintem ez gyávaság és szégyen. Szégyellik a saját pártlogójukat”

– húzta alá G. Fodor Gábor, aki szerint az ellenzéki pártok azért bújnak különféle civil szervezetek mögé, mert pontosan tudják, hogy az emberek rossz véleménnyel vannak róluk.

Horn Gábor kifejtette:

„Azt gondolom, hogy együttműködni lehet, de ez nem tartozik a választókra. Az oda vezető út. Amit látunk az ebben az értelemben egy teljesen kontraproduktív dolog, hiszen, ha 99 százalékban megállapodunk, de egy lyuk van a rendszerben, akkor el lehet mondani: lám-lám, nem sikerült, pedig megígértétek”

– mondta a Republikon Intézet kuratóriumi elnöke.

„Tizennyolcas karika. Egy konzervatív ember azt kérdezi, hogy lehet-e szexológiai könyv alapján szexelni. Mert mi a probléma: én azért bízok az ellenzék politikai analfabetizmusában, mert valójában nem politikát csinálnak, hanem elemeznek. Elmondják a rendezői utasítást, hogy most akkor össze fogunk fogni. Hát fogjatok össze! Nem? Ez a politika lényege! Nem az, hogy leírjuk, hogyan történik meg a fiú meg a lány. Hanem az a kérdés, hogy összefognak-e vagy nem”

– vélekedett a Századvég Alapítvány elnöke.

 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!