2021. április 10.,
szombat, Zsolt napja

Csörte: A nagyotmondási verseny része, hogy ki tudja jobban megfenyegetni a jobboldali embereket

Hír TV

2021. március 17., szerda 21:50

Nincsen oltás, kevés az oltópont, nem kell a kínai vakcina - nem éppen új kritikákat kapott a kormányfő tegnap a parlamentben. Közben megjelent az uniós javaslat az oltási igazolványra, minden tagállam maga dönti el, elfogadja-e a keleti vakcinákat. És nemzeti ünnep és magyar sajtó napja. Érdekes ötlettel állt elő a Momentum vezetője. Ezekről vitatkoztak egymással a Csörte vendégei, Gajdics Ottó újságíró, Gerő András történész, Nagy Ervin, a XXI. Század Intézet kutatója és Fodor Gábor, a Közép-európai Rendszerváltást Kutató Intézet alapítója.

„A jogállamisági kritériumoknak megfelel-e az, hogyha egy pártvezető vagy vezetőség arról beszél, hogy egy médiumnak a munkatársát vagy munkatársait eltiltaná a foglalkozásától úgy, hogy a politika direktben ezek szerint beleszól a média munkájába, miközben arról beszélnek, hogy ugye szabad sajtónak kell lennie minden országban?”

-        kérdezte M. Dobos Marianne.

„A nagyotmondási versenynek része az, hogy ki tudja jobban megfenyegetni a jobboldali vagy egyébként - ez szerintem még erősebb – másképpen gondolkodó, nem balliberális embereket”

-        válaszolta Nagy Ervin.

„Nincs olyan, hogy az a sajtószabadság, hogy az hangzik el, ami nekem tetszik”

-        reagált Fodor Gábor.

„Mi az, hogy Momentum? (…) Mi a politikai karaktere ennek a társaságnak? Segítsetek benne, mert egyszerűen nem látom”

-        jegyezte meg Gerő András.

„A momentumos gyereket beleszorította a Gyurcsány abba, hogy (…) „ehhez mit szólsz kishaver, erre lépjél valamit!”. És hát a Fegyőr meg lép, mert buta, mert nem veszi észre, hogy a Gyurcsánynak egyetlen jó megoldás van, hogyha ő ott kullog a legvégén, hogy a fiatalokat hagyja neki, a jópofi Gyurcsinak, aki elszórakozik a fiatalokkal. A Jakabnak meg ott vannak a vidéki suttyók – ahogy azt a Gyurcsány elképzeli - , szólítsa meg azokat ezzel a bunkó, kocsmai, hülye szöveggel, amit a Parlamentben nyom”

-        fejtette ki véleményét Gajdics Ottó.

Hír TV