2024. 07. 22. Hétfő Magdolna napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:55

Csörte

Csörte: A kudarcos magyar ellenzék Brüsszelben is ostobán és rosszul jelöli ki magának a frontvonalakat

Itthon lezárult a jelöltállítás, megvannak többek között a főpolgármester-jelöltek. Lesz-e nyilvános vita közöttük? Elégtelenre vizsgázott jelöltállításból az ellenzék – állítja a Fidesz. Karácsony Gergely szerint a Fidesz zsarolja a fővárosiakat a Budapest-kormány paktummal. Történt-e csalás Józsefvárosban? És milyen muníciót kaptak a vendégek Orbán Viktortól Kötcsén? Közben mégis Uniós biztos lehet Trócsányi Lászlóból, a magyar ellenzék viszont már most kijelentette: nem fogja őt megszavazni. Gyenge vagy épp erős a magyar érdekérvényesítés az unióban? Miről árulkodik Trócsányi László uniós biztosi jelölése és a neki szánt portfólió? A Hír TV stúdiójában a Csörte adásában M. Dobos Marianne műsorvezető vendégei voltak: G. Fodor Gábor a Századvég Alapítvány elnöke, Szakonyi Péter a Napi.hu főmunkatársa, Gajdics Ottó, a Szabad Föld és a Karc FM főszerkesztője és Závecz Tibor a Závecz Research alapító-ügyvezetője.

  • Csörte: A kudarcos magyar ellenzék Brüsszelben is ostobán és rosszul jelöli ki magának a frontvonalakat

Az adásban bejátszották Hollik István kormányszóvivő szavait is:

„Sokan sokszor leírták, hogy Trócsányi László milyen portfóliót kaphat, ehhez képest megkapta a szomszédságpolitikáért és az Eu bővítésért felelős biztosi pozíciót, illetve ennek a lehetőségét, ezt a jelöltséget, ami egy kifejezetten fontos portfólió. Már csak azért is, mert, ha belegondolunk, a migrációs válság első hulláma után ma már evidencia az Európában, hogy akkor tudjuk jól megvédeni Európa határait, hogyha az Európai Unió déli és keleti határai mentén lévő országokkal jó kapcsolatot ápolunk.”

 

„Én azt hiszem, ha valóban megkapja ezt a portfóliót, az egy nagyon jelentős lépés, mert nem a nemzetközi segélyezésért lenne felelős, hanem a bővítésért. Az kétségtelen: sokkal fajsúlyosabb szerep, sokkal jelentősebb pozíciónak felel meg”

– húzta alá a Napi.hu főmunkatársa. Szakonyi Péter szerint nem biztos, hogy jó, ha megkapja a titulust, mert akkor eleve sok konfliktust kell majd kezelnie.

„Én meg azt látom, hogy szinte lehetetlen feladatokat kap, ha megszavazzák”

– mondta Závecz Tibor, majd hozzátette: Törökországban képtelenség realizálni az Európai Unióhoz való 2005-ös megállapodás szellemében létrejött feltételeket. A másik: valószínűleg a Keleti Partnerség államait sem lehet beintegrálni az Unióba. Emiatt „nem irigyli Trócsányi Lászlót”. A harmadik szempont szerinte a Nyugat-Balkán problematikus térsége, ahol „feloldhatatlannak látszó konfliktusos helyzetek” fogják várni a magyar bővítésügyi biztost. Emiatt ismételten nyomatékosította: nem irigyli a magyar biztost.  

„Majdcsak ellesz az együttérzésünk nélkül”

– reagált az előtte szóló szavaira Gajdics Ottó, aki úgy fogalmazott: a bizottság elnöke szerint azért a legjobb választás Trócsányi biztosi kinevezése, mert Magyarország már eddig is bizonyított az adott kérdéskörben. A Karc FM főszerkesztőjének álláspontja szerint Szerbia csatlakozási tárgyalásait azonnal meg kellene kezdeni, leginkább az ott élő magyar kisebbség miatt.

„Hogy egy ilyen pozícióba kerülhet egy magyar ember, ez egy komoly eredmény a magyar álláspontnak is. Ha megválasztják, az egyértelmű sikere lesz Orbán Viktornak. És egyértelműen kudarca lesz annak az ellenzéknek, amely szerintem megint rosszul jelöli ki a frontvonalakat. Azt akarja elérni, hogy megakadályozza Trócsányi László megválasztását. Ez egy ostoba tét kijelölés. S ha sikertelenek lesznek ebben, akkor duplán veszítenek. Mert ott lesz egy sikerpont: Orbán embere lesz felelős ezért a nagyon fontos portfólióért. Ők pedig nem érték el a céljukat. Máshová kell tenni az ellenzéki politika sikerpontjait, ha előre akarnak lépni”

– nyilatkozta G. Fodor Gábor a Századvég Alapítvány elnöke.

Hír TV

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!