2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Csörte

Csörte: A háborúnak még koránt sincs vége

Hosszú, hat hónapos tárgyalássorozat végére tett pontot a múlt héten az Európai Tanács ülése. Az Európai Tanács múlt heti ülésén született megállapodással nem pusztán Magyarország, hanem az egész Európai Unió nyert. Többek között ez volt a Hír TV eheti Csörte című műsorának a témája, amelyben Velkovics Vilmos vendégei Fodor Gábor, Gerő András, G. Fodor Gábor és Gajdics Ottó voltak.

  • Csörte: A háborúnak még koránt sincs vége

Az elmúlt napokban kevesebb szórakoztató olvasmány volt, mint egymás mellé tenni, hogy ki hogy értékeli a múlt heti történéseket – jelentette ki a műsorvezető, majd azt a kérdést tette fel Fodor Gábornak, hogy ő kit érez győztesként.

A Közép-Európai Rendszerváltás Kutató Intézet alapítója erre azt felelte, hogy ez egy pirusszi győzelem, és mindenképpen öröm számára, hogy kompromisszum született Brüsszelben. A kormány azt gondolja, hogy ő a győztes, az EU többi tagállama ugyancsak győztesnek gondolja magát a másik oldalról – mutatott rá Fodor Gábor, majd leszögezte, hogy ezt a csatát Lengyelország és Magyarország ugyan megnyerte, de ebből nem következik az, hogy a háborút is.

Gajdics Ottó szerint ez egy csatában aratott győzelem volt, és a háború vége még igen-igen messze van. Maga a miniszterelnök is ezt mondta. Az az érdekes, hogy az ellenzék úgy harsogja, hogy mekkorát bukott Orbán Viktor, hogy maga a kormányfőnél ennél kisebb győzelmet vindikál magának – hívta fel a figyelmet a Karc FM és a Szabadföld főszerkesztője.

G. Fodor Gábor kicsit később az elhangzottakhoz azt fűzte hozzá, hogy lehet, hogy 2020 decembere Soros György Waterlooja, mert valaki vesztett. Ezért divergálnak az ellenfelek véleményei, mert megjelenik a csalódottság. Mert szerintem van szempontunk arra, hogy eldöntsük, hogy ki győzött, ki vesztett, még hozzá az, hogy ki kényszeríti rá a másikra az akaratát. Brüsszelben kompromisszum született, a józan ész aratott győzelmet, a felek pedig megállapodtak abban, hogy hátrébb vonják az agarakat és egy ésszerű megoldást hoznak tető alá. (…) De van, aki nem akart korrekciót. Valaki rá akarta erőltetni az akaratát a lengyelekre, a magyarok és egész Európára, őt pedig úgy hívják, hogy Soros György – hangsúlyozta a Századvég Alapítvány elnöke.

A műsor második felében pedig szóba került Baranyi Krisztina nemrégiben nyilvánosságra került zsidózós hangfelvétele is.

Teljes adás:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!