2024. 06. 19. Szerda Gyárfás napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

EB Sporthírek 06:00

Csörte

Csörte: A Gyurcsány mögött álló erőkkel, aki nem számol, az borzasztó nagyot téved

A Hír TV Csörte című műsorának első részében a magyar és a lengyel vétó került górcső alá. Az adás második részében pedig, az ellenzékkel kapcsolatban ütköztették nézeteiket a vendégek, ugyanis úgy tűnik valami új formálódik és próbálnak közös nevezőre jutni, a kormánnyal szembeni harcot illetően. Gyurcsány Ferenc 14 pontos programot hirdetett a hétvégén. A műsor vendégei Gajdics Ottó, a Karc FM és a Szabad Föld főszerkesztője, G. Fodor Gábor, a Századvég Alapítvány elnöke, Gerő András történész, a Habsburg Intézet igazgatója és Fodor Gábor, Közép-Európai Rendszerváltást Kutató Intézet alapítója voltak, a műsorvezető M. Dobos Marianne.

  • Csörte: A Gyurcsány mögött álló erőkkel, aki nem számol, az borzasztó nagyot téved

 

A jobboldali újságírókat ezzel amblokk megvádolták, hogy mi hoztuk föl a Gyurcsányt ebbe a szituációba, de szeretném elmondani, hogy az elmúlt 10 évnek az elején ezzel roppan egyedül voltam (…) Akkor is azt állítottam és most is azt állítom, hogy nem kellettünk mi ahhoz. A Gyurcsány mögött álló erők, mert ugye Gyurcsányt senki nem tartotta erre képesnek, hogy abból a bukásból felálljon és följöjjön, de a Gyurcsány mögött álló erőkkel, aki nem számol az borzasztó nagyot téved. Már annak idején, ahogy az MSZP-t lenyúlta, ahogy önmagából miniszterelnököt csinált ott látszott, hogy valami iszonyatos, ahogy Amerikában hívják a Deep State, a mély állam ott nagyon működik, ami még egyébként kilencven előttről öröklődött át és a mai napig gyötri, kínozza a magyar társadalmat és ezek nem hagyták, hogy a Gyurcsány elvesszen, ha már annyit költöttek rá, ha már így felépítették. A probléma a figurával az, hogy nem tud mást csinálni csak hazudni, szerinte a politika az a hazugság művészete (…) erről szólt az őszödi beszéd, azt hitte, hogy működik, de most már azt hiszi, hogy ezt meg lehet ismételni. Ezért írt 14 pontot, amiről rögtön kiderül, hogy azt se tudja mit beszél (…) mert azt is tudja, hogy nem az a lényeg, hogy mit beszél, hanem az, hogy az emberek mit fognak hinni (…)

-  vélekedett Gajdics Ottó, a Karc FM és a Szabad Föld főszerkesztője Gyurcsány Ferencről és pozíciójáról. 

A politikai halálról beszélgettünk itt egy előző műsorban és az egyik példa az volt a részleges feltámadásra, amit a volt miniszterelnök jelent, de én továbbra is azt gondolom, hogy ez a feltámadás nem teljes, hanem részleges (…) nem gondolom, amit az Ottó mond, hogy ez egy elsöprő erejű feltámadás. Én szerintem a magyar nép, ha rajta múlik soha többé nem fogja megválasztani Gyurcsány Ferencet miniszterelnöknek.

-    mondta Gerő András történész, a Habsburg Intézet igazgatója.

A teljes adás:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk – Orbán Viktor: Brüsszelben semmibe vették az európai emberek akaratát + videó

Vezércikk – Orbán Viktor: Brüsszelben semmibe vették az európai emberek akaratát + videó

Gyors helyzetjelentést adott ma Orbán Viktor Brüsszelből, amiből az derül ki, hogy arrafelé nem nagyon értenek a szép szóból. A miniszterelnök szerint ugyanis semmibe vették az európai emberek akaratát, és a baloldallal és a liberálisokkal összeállt Néppárt leosztotta az EU vezető pozícióit. Minderről a Vezércikk vendégei, Boros Bánk Levente, Bencsik András és Szabó László is elmondják a véleményüket.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!