2020. február 24.,
hétfő, Szökőnap napja

Csörte: A demokratikus elkötelezettség bizonyítéka a migrációról beszélni

Hír TV

2019. április 10., szerda 21:52

A migráció a következő évtized egyik legnagyobb civilizációs, szakpolitikai és stratégiai kérdése, amelyről beszélni a demokratikus elkötelezettség bizonyítéka - hangzott el a Hír TV Csörte című műsorában. Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Csoport ügyvezetője szerint Orbán Viktor hétpontos akcióterve akkor volna kampánytéma, ha május 27-én a migráció már nem lenne gond.

M. Dobos Marianne azt kérdezte vendégeitől, mit gondolnak Orbán Viktor hétpontos akciótervéről, vajon tényleg kampánytéma, ahogyan azt az ellenzéki elemzők állítják vagy valóban civilizációs probléma a migráció?

Závecz Tibor, a Závecz Research, alapító-ügyvezetője szerint Orbán Viktor a migráció megállítását célzó hétpontos akcióterve kampánytéma.

A Fidesz le akarja másolni a kampányában a 2016-os népszavazást

- fogalmazott. 

Amikor nemzeti sorskérdéseket is érintő választás közeleg, akkor ne degradáljuk a kampányt, mint olyat

– hangsúlyozta a Szabad Föld főszerkesztője. Gajdics Ottó szerint az a helyes, amikor egy kampány arról szól, ami az embereket leginkább foglalkoztatja. Hozzátette: sok olyan kampányt ismerünk a balliberális oldalról, amelynek semmi köze nem volt a valósághoz.

De az, hogy ebben a kampányban a migráció kérdései kampánytéma, az inkább megemeli a történetet, nem pedig degradálja - szögezte le. 

Szakonyi Péter, a Napi.hu főmunkatársa Gajdics Ottó szavaira reagálva közölte: Magyarországon a migránskérdés az emberek döntő többségét nem érinti.

Mráz Ágoston Sámuel szerint akkor lenne kampánytéma, ha május 27-én már nem lenne probléma a migráció és a bevándorlás csak a választásra lenne kihegyezve. A Nézőpont Csoport ügyvezetője egészen biztosan állítja, hogy

a következő évtized egyik legnagyobb civilizációs, szakpolitikai és stratégiai kérdéséről van szó.

Erről beszélni egy demokratikus elkötelezettség bizonyítéka, hiszen felhatalmazást akar szerezni Orbán Viktor és a Fidesz arra, hogy milyen politikai irányvonalat kövessen később Brüsszelben. 

Hír TV