2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Célpont 03:00

Csörte

Csörte: A demokratikus elkötelezettség bizonyítéka a migrációról beszélni

A migráció a következő évtized egyik legnagyobb civilizációs, szakpolitikai és stratégiai kérdése, amelyről beszélni a demokratikus elkötelezettség bizonyítéka - hangzott el a Hír TV Csörte című műsorában. Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Csoport ügyvezetője szerint Orbán Viktor hétpontos akcióterve akkor volna kampánytéma, ha május 27-én a migráció már nem lenne gond.

  • Csörte: A demokratikus elkötelezettség bizonyítéka a migrációról beszélni

M. Dobos Marianne azt kérdezte vendégeitől, mit gondolnak Orbán Viktor hétpontos akciótervéről, vajon tényleg kampánytéma, ahogyan azt az ellenzéki elemzők állítják vagy valóban civilizációs probléma a migráció?

Závecz Tibor, a Závecz Research, alapító-ügyvezetője szerint Orbán Viktor a migráció megállítását célzó hétpontos akcióterve kampánytéma.

A Fidesz le akarja másolni a kampányában a 2016-os népszavazást

- fogalmazott. 

Amikor nemzeti sorskérdéseket is érintő választás közeleg, akkor ne degradáljuk a kampányt, mint olyat

– hangsúlyozta a Szabad Föld főszerkesztője. Gajdics Ottó szerint az a helyes, amikor egy kampány arról szól, ami az embereket leginkább foglalkoztatja. Hozzátette: sok olyan kampányt ismerünk a balliberális oldalról, amelynek semmi köze nem volt a valósághoz.

De az, hogy ebben a kampányban a migráció kérdései kampánytéma, az inkább megemeli a történetet, nem pedig degradálja - szögezte le. 

Szakonyi Péter, a Napi.hu főmunkatársa Gajdics Ottó szavaira reagálva közölte: Magyarországon a migránskérdés az emberek döntő többségét nem érinti.

Mráz Ágoston Sámuel szerint akkor lenne kampánytéma, ha május 27-én már nem lenne probléma a migráció és a bevándorlás csak a választásra lenne kihegyezve. A Nézőpont Csoport ügyvezetője egészen biztosan állítja, hogy

a következő évtized egyik legnagyobb civilizációs, szakpolitikai és stratégiai kérdéséről van szó.

Erről beszélni egy demokratikus elkötelezettség bizonyítéka, hiszen felhatalmazást akar szerezni Orbán Viktor és a Fidesz arra, hogy milyen politikai irányvonalat kövessen később Brüsszelben. 

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Gyulán kampányolt Lázár János

Gyulán kampányolt Lázár János

Fogunk még hozni gyárakat Gyulára - mondta az építési és közlekedési miniszter a Békés vármegyei fürdővárosban rendezett utcafórumon pénteken kora este.
Turistákat öltek Afganisztánban

Turistákat öltek Afganisztánban

Fegyveresek agyonlőttek három külföldi turistát és egy afgán állampolgárt az Afganisztán középső részén fekvő Bamiján tartományban pénteken - közölte a tálibok belügyminisztériuma.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!