2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 14:35

Csörte

Csörte: A baloldal 12 évvel ezelőtti munkájának eredménye a baj nagyobbítása volt

Milyen lépésekre van szükség, hogy hazánk újra talpra álljon gazdaságilag, és az uniós csúcson elért eredményt miként tudjuk a legjobban a magunk hasznára fordítani? A Csörte vendégei Závecz Tibor, a Závecz Research alapító-ügyvezetője, Szakonyi Péter újságíró, Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont igazgatója és Gajdics Ottó, a Karc FM és a Szabad Föld főszerkesztője voltak.

  • Csörte: A baloldal 12 évvel ezelőtti munkájának eredménye a baj nagyobbítása volt

„A kormány azt mondja, hogy 260 ezer ember munkahelye maradhatott meg a koronavírus-járványban a kormány intézkedéseinek köszönhetően, az ellenzék pedig azt mondja, hogy a rossz intézkedések miatt egyre inkább nő a munkanélküliség Magyarországon, legalábbis ezt mutatják az adatok az ő olvasatukban. Tegyük egy kicsit helyre, hogy akkor most a számok mögött mit kell látni!”

-          vezette fel az első témát M. Dobos Marianne.

„Ez egy olyan felvetés, egy olyan kérdés, amelynek több olvasata, több megoldása van. Pontosan úgy, ahogy az előbb említetted, hiszen azt látjuk, hogy a nagy multinacionális cégek, amelyek Magyarországon működnek, azok többé-kevésbé meg tudták őrizni a munkahelyeket. Akiket elbocsátottak, azokat zömében munkaerő-kölcsönzéssel alkalmazták.(…)”

-          mondta Szakonyi Péter.

„Csökkent a fogyasztás. Egyrészt azért, mert sokan lettek munkanélküliek, másrészt azért – ez egy pszichés jelenség – mert az emberek megfontoltabban költenek és kicsit óvatosabban viszik a pénzüket például a szolgáltató szektor felé. Ennek következményeként a kis- és középvállalkozások, akiknek eleve már a tőkéjük csak néhány hónapos működésre elegendő, tehát ez egy folyamatosan finanszírozandó terület, nem tudják túlélni ezt az időszakot csak akkor tudták volna, vagy élik túl, ha a kormányzat direkt módon számukra valamilyen lehetőséget biztosít.(…)”

-          reagált Závecz Tibor.

 

„Nem értük még el Luxemburgnak a szintjét, de hát minden relatív, Einstein óta tudjuk, tehát azt nézd meg, hogy 10 évvel ezelőtt milyen állapotban volt Magyarország és a baloldalnak van már e téren bizonyítványa, gazdasági válságkezelésben. Amikor ők voltak 12 évvel ezelőtt hasonló pozícióban, akkor a bajt nagyobbították. A munkásságuk eredményeképpen minden mutató, nem az egyik mutató, minden mutató romlott akkor.(…)”

-          tette hozzá Mráz Ágoston Sámuel.

 

„Annyit szeretnék ehhez hozzátenni, hogy ebben is kibékíthetetlen világnézeti válság nyilvánul meg, ahogyan ezt a kérdést megítéli a magyarországi ellenzék, illetve a kormány. Elég, ha csak arra, amit talán Varga Mihály fogalmazott meg, hogy nem a munkanélküliséget kell kezelni, hanem egész egyszerűen munkahelyeket kell teremteni, ahhoz, hogy ne legyen munkanélküliségi probléma.(…)”

-          válaszolta Gajdics Ottó.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Deutsch Tamás figyelmeztet Magyar Péter kapcsán + videó

Deutsch Tamás figyelmeztet Magyar Péter kapcsán + videó

Magyar Péter háborúpárti. Háborúpárti külföldi támogatói vannak, és háborúpárti partnereket keres külföldön. Magyar Péter ezért a legdurvább háborús retorikát képviselő Európai Néppárthoz akar csatlakozni - közölte Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője a kormánypárt közösségi oldalára feltöltött videóban. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!