2022. 12. 03. Szombat Ferenc, Olívia napja
Jelenleg a TV-ben:

Szélesvásznú történelem - A kenguru

Következik:

Híradó 18:30

Célpont

Célpont: Mi az alapvető különbség a Fidesz és a baloldal rezsipolitikája között?

Az eheti Célpontban bemutattuk, hogy mi az alapvető különbség a Fidesz és a baloldal rezsipolitikája között, valamint kitértünk arra is, hogy Márki-Zay Péter miért nem egy keresztény-konzervatív messiás, ahogyan ő azt állítja magáról.

  • Célpont: Mi az alapvető különbség a Fidesz és a baloldal rezsipolitikája között?

Németországban, a katasztrófavédelem már oktatóvideót is közreadott arról, miképpen lehet túlélni a fűtés leállását. Az oktató filmben egy idős nő kabátban, kesztyűben didereg a fűtetlen lakásában, ezért alufóliával ragasztja le az ablakot, majd virágcserépből és mécsesekből saját kezűleg készít mini fűtőtestet. Együtt dideregnek a lakásban ezután. A németek nincsenek egyedül a helyzettel. Ausztriában is megkezdődött a felvilágosító kampány. Ott az oktatóvideók mellett a sajtó is felkészíti a lakosságot a túlélő technikákra. Az ORF közszolgálati csatorna arról számolt be, hogy akár egyhetes áramszünetet is lehetségesnek tart a tél folyamán. Az osztrák mentőszolgálat közben pedig közölte, hogy áramhiány esetén csak 48 órán át tudnának működni. Ausztriában már törvényt is elfogadtak egy új válságközpont létrehozásáról egy széles körű, hosszan tartó áramszünet esetére. A központ a Belügyminisztérium épülete alatt, négy emelet mélységben működik majd. Az osztrák fegyveres erők pedig válságtáborokat hoznak létre. De mi történt hirtelen a világban? Mitől nőnek az energia árak a sokszorosára rövid idő alatt és mi okozza a hiányt?

 

Október 23-án megmérettette magát a kormánypárt és az ellenzék, míg a kormány melletti szimpátiatüntetésen a békemeneten több százezer ember képviseltette magát, addig az ellenzéki dzsemborin alig néhány ezren lézengtek. Ennek egyik oka lehet az, hogy az ellenzéki pártok szimpatizánsai nem érzik magukénak a kívülről jött miniszterelnök-jelöltet. Márki-Zay Pétertől azt próbáltuk megtudni, hogy hogyan tervezi képviselni az őt támogató pártokat.

Hír TV

További epizódok

Célpont: Egyre több önkormányzatban hullik darabjaira a baloldali összefogás

Célpont: Egyre több önkormányzatban hullik darabjaira a baloldali összefogás

Egyre több önkormányzatban hullik darabjaira a baloldali összefogás. Az emberek érdekképviselete helyett nem maradt más, csak a belső viszály. 2022. november 20.
Célpont: Gyurcsány bedarálja a náluk gyengébb baloldali pártokat?

Célpont: Gyurcsány bedarálja a náluk gyengébb baloldali pártokat?

Gyurcsány Ferenc eddig tartotta a kedves, alkudozó, engedékeny arcát a többi baloldali párt felé a tárgyalóasztaloknál, ugyanakkor a DK elnöke pár hete a Partizánnak adott interjúban egyértelművé tette, most, hogy az ő pártja lett a legerősebb kutya a balos ketrecben a többieknek nincs kegyelem, sem jutalomfalat. 2022. november 06.

Legfrissebb híreink

Pelé palliatív kezelést kap élete végéig

Pelé palliatív kezelést kap élete végéig

Brazil sajtóértesülések szerint a 82 éves Pelé, a brazilok legendás labdarúgója élete végéig palliatív kezelést kap, mert szervezete nem reagál a vastagbélrák elleni gyógyszerekre.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Célpont: itt valóban dollárbaloldal működik

Célpont: itt valóban dollárbaloldal működik

Már meg sem lepődünk azon, ha kétes pénzügyekről van szó, a baloldali politikusok „hirtelen nem tudnak semmiről”. Adásunk második felében pedig Cseh Katalin portéjával foglalkoztunk.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!