2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Fidesz-KDNP kampánynyitója 14:30

Célpont

Célpont: David Pressman továbbra is helytartóként viselkedik + videó

A Fidesz szerint az amerikai nagykövet nem diplomataként működik, ezt gyakorlatilag a Jobbik bukott elnöke is elmondta, sőt még örül is neki. Célpontban David Pressman.

  • Célpont: David Pressman továbbra is helytartóként viselkedik + videó

Az amerikai nagykövet korábban Putyin-pártisággal is vádolta és a Kremlhez hasonlította a magyar kormány működését, volt, hogy azt állította, hogy antiszemita üzenete van a kormány által kihelyezett plakátoknak, a szuverenitásvédelmi törvény miatt is aggódott, sőt még a ferencvárosi szivárványpad másolatával is fotózkodott.

David Pressman amerikai nagykövet ugyan azt állítja, hogy nem avatkozik bele a magyarországi belpolitikai folyamatokba, azonban mégis számos olyan megnyilvánulása van, ami nem erről tesz tanúbizonyságot.

David Pressman a közelmúltban Debrecenbe is ellátogatott és meglátogatta a helyi civilnek mondott szervezeteket, megnézte az épülő akkumulátorgyárat, sőt még az ellenzék által egyfajta szimbólumnak beállított lombkoronasétányt is megtekintette.

Volt azonban egy olyan jelképes hely, ami már nem fért bele a sűrű programjába. 1944-ben az Egyesült Államok légi erejeének bombázásában több mint háromezer debreceni veszítette életét. A város az ő emlékükre épített egy emlékművet, ezt azonban David Pressmannak nem sikerült meglátogatnia.

A magyar belpolitika szereplőit is megosztja Pressman szerepvállalása. Jakab Péter üdvözli a nagykövet tevékenységét, van aki fenntartásokkal kezeli, akad aki elítéli, de van olyan országgyűlési képviselő, aki - úgy tűnik - az erre irányuló kérdést sem akarta értelmezni.

 

Teljes riport: 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!