2024. 02. 25. Vasárnap Mátyás napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Globál 09:05

Bayer show

Varga Mihály: A 25 év alatti fiataloknak jövő évtől nem kell adót fizetniük

  • Varga Mihály: A 25 év alatti fiataloknak jövő évtől nem kell adót fizetniük

A Bayer show mai adása jelentős részben az Egyesült Államokról szólt. Mi másról is szólhatna, amikor a világ tavaly május óta folyamatosan az Egyesült Államokra figyel?

Ez persze érthető, hiszen a világ még mindig első számú nagyhatalmáról beszélünk. Bár lássuk be, az az Amerika, ami valaha – hosszú évtizedeken keresztül – a mi fejünkben és lelkünkben élt, az mintha eltűnni látszana.

Nem csak a világ változik valami rettenetes módon, gyorsasággal és irányba, hanem maga, ennek a világnak az első számú nagyhatalma az Egyesült Államok is – vezette fel Bayer Zsolt műsorvezető a Bayer show ma esti adását.

A műsor második felének vendége Varga Mihály pénzügyminiszter volt.

„Legfontosabb kérdés az ország szempontjából továbbra is a demográfia, a gyermekvállalásnak az ösztönzése, segítése, támogatása. Ebből kifolyólag már régóta vizsgáljuk azt a kérdést, hogy hogyan lehetne annak a fiatal generációnak minél több támogatást, akár munkahelyhez, tanuláshoz, otthonteremtéshez vagy foglalkoztatáshoz adni, amelyiken alapvetően múlik az, hogy hány gyermek születik majd egy évben ebben az országban. Ennek az egyik fontos eleme az adórendszer. Hogyan tudja az adórendszer segíteni a fiatalokat, a gyermekvállalást? Innen jutottunk el oda, hogy a 25 év alatti fiataloknál, egy alapos vizsgálat után úgy látjuk, hogy van, lenne lehetőség arra, hogy olyan adókedvezményt kapjanak, ami hasonló egyébként a 4 vagy annál több gyermeket vállalt édesanyáknak a teljes adókedvezményéhez. Tehát 25 év alatt, aki kikerül egy iskolából vagy éppen elkezdi a munkavállalást, annak igenis adjunk olyan típusú támogatást, amit más korcsoport nem tud megkapni. (…)”

- hangsúlyozta Varga Mihály pénzügyminiszter.

„Amikor néha tízfős csoportokért szólal meg a baloldali média, akkor én csodálkozom azon, hogy itt több százezer embert egy kézlegyintéssel intéznek el. Ez egy nagyon komoly korosztály és pont abban az életszakaszukban vannak, amikor egy ilyen típusú támogatás szerintem nagyon jól jöhet.”

- tette hozzá a pénzügyminiszter.

„Mi most úgy becsüljük, hogy azért ez 100 milliárd forint feletti adóbevétel kiesés lesz, de még egyszer mondom, az adóbevétel ebből egy apró szempont, fontos szempont persze, de csak egy apró szempont, hiszen a hosszútávú cél mégis csak az, hogy egy fiatal érezzen kötődést a saját országához, keresse a helyét itt, ebben a gazdaságban és lehetőség szerint vállaljon majd gyereket is.”

- folytatta Varga Mihály.

Teljes adás:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!