2023. 02. 06. Hétfő Dorottya, Dóra napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

A herceg - Esterházy Pál 11:05

Bayer show

Varga Mihály: A 25 év alatti fiataloknak jövő évtől nem kell adót fizetniük

  • Varga Mihály: A 25 év alatti fiataloknak jövő évtől nem kell adót fizetniük

A Bayer show mai adása jelentős részben az Egyesült Államokról szólt. Mi másról is szólhatna, amikor a világ tavaly május óta folyamatosan az Egyesült Államokra figyel?

Ez persze érthető, hiszen a világ még mindig első számú nagyhatalmáról beszélünk. Bár lássuk be, az az Amerika, ami valaha – hosszú évtizedeken keresztül – a mi fejünkben és lelkünkben élt, az mintha eltűnni látszana.

Nem csak a világ változik valami rettenetes módon, gyorsasággal és irányba, hanem maga, ennek a világnak az első számú nagyhatalma az Egyesült Államok is – vezette fel Bayer Zsolt műsorvezető a Bayer show ma esti adását.

A műsor második felének vendége Varga Mihály pénzügyminiszter volt.

„Legfontosabb kérdés az ország szempontjából továbbra is a demográfia, a gyermekvállalásnak az ösztönzése, segítése, támogatása. Ebből kifolyólag már régóta vizsgáljuk azt a kérdést, hogy hogyan lehetne annak a fiatal generációnak minél több támogatást, akár munkahelyhez, tanuláshoz, otthonteremtéshez vagy foglalkoztatáshoz adni, amelyiken alapvetően múlik az, hogy hány gyermek születik majd egy évben ebben az országban. Ennek az egyik fontos eleme az adórendszer. Hogyan tudja az adórendszer segíteni a fiatalokat, a gyermekvállalást? Innen jutottunk el oda, hogy a 25 év alatti fiataloknál, egy alapos vizsgálat után úgy látjuk, hogy van, lenne lehetőség arra, hogy olyan adókedvezményt kapjanak, ami hasonló egyébként a 4 vagy annál több gyermeket vállalt édesanyáknak a teljes adókedvezményéhez. Tehát 25 év alatt, aki kikerül egy iskolából vagy éppen elkezdi a munkavállalást, annak igenis adjunk olyan típusú támogatást, amit más korcsoport nem tud megkapni. (…)”

- hangsúlyozta Varga Mihály pénzügyminiszter.

„Amikor néha tízfős csoportokért szólal meg a baloldali média, akkor én csodálkozom azon, hogy itt több százezer embert egy kézlegyintéssel intéznek el. Ez egy nagyon komoly korosztály és pont abban az életszakaszukban vannak, amikor egy ilyen típusú támogatás szerintem nagyon jól jöhet.”

- tette hozzá a pénzügyminiszter.

„Mi most úgy becsüljük, hogy azért ez 100 milliárd forint feletti adóbevétel kiesés lesz, de még egyszer mondom, az adóbevétel ebből egy apró szempont, fontos szempont persze, de csak egy apró szempont, hiszen a hosszútávú cél mégis csak az, hogy egy fiatal érezzen kötődést a saját országához, keresse a helyét itt, ebben a gazdaságban és lehetőség szerint vállaljon majd gyereket is.”

- folytatta Varga Mihály.

Teljes adás:

Hír TV

További epizódok

Földi László: A legrosszabb vízió, hogy Oroszország elfordul Európától

Földi László: A legrosszabb vízió, hogy Oroszország elfordul Európától

A titkosszolgálati szakértő a Bayer show-ban kifejtette: ha az oroszok leválnak Európától, Amerikától kell beszerezni az energiát. A szakértő szerint arról sem szabad megfeledkezni, hogy Oroszország azért is áll szemben bizonyos érdekekkel, mert ideológiájában a régmúlt Európát képviseli. 2023. február 06.
Bayer shows: Szerencsétlennek Isten barma sem szólt nekik senki?

Bayer shows: Szerencsétlennek Isten barma sem szólt nekik senki?

Földi Lászlóval beszégetett Bayer Zsolt. 2023. február 05.
Schmidt Mária fenntartja korábbi állítását Németországról

Schmidt Mária fenntartja korábbi állítását Németországról

Erkölcsileg és politikailag is eljelentéktelenedett Németország - hangsúlyozta a Terror Háza Múzeum főigazgatója a Bayer show-ban. Schmidt Mária kiemelte: az egykori nagyhatalom most az orosz-ukrán háború kapcsán sem hoz saját döntéseket. 2023. január 29.

Legfrissebb híreink

Az időjárásról mindenkinek

Az időjárásról mindenkinek

Alapvetően napos, de hideg idő várható, csapadékra nem kell számítani. A csúcshőmérséklet mínusz 3 és plusz 2 fok között valószínű. További részletek kollégánktól, Solti Szabinától.
Szavazás

Szavazás

Viccelt Gyurcsány Ferenc vasárnap, hogy a Fidesz-szavazók szégyelljék magukat?

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Kovács Zoltán: Ez az ügy egy igazi „szemétség”

Kovács Zoltán: Ez az ügy egy igazi „szemétség”

Ez egy piszkos, aljas játszma, amit kimondottan a magyar fiatalok, a magyar egyetemisták ellen tettek - fogalmazott a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár az Erasmus-üggyel kapcsolatban a Bayer show-ban. Kovács Zoltán szerint hazánkat nem kizárta vagy felfüggesztette az Európai Unió az Erasmus programból, - mert az nem teheti meg - hanem egyszerűen elvette a pénzt.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!