2021. február 24.,
szerda, Mátyás napja

Varga Mihály: A 25 év alatti fiataloknak jövő évtől nem kell adót fizetniük

Hír TV

2021. január 17., vasárnap 21:53

A Bayer show mai adása jelentős részben az Egyesült Államokról szólt. Mi másról is szólhatna, amikor a világ tavaly május óta folyamatosan az Egyesült Államokra figyel?

Ez persze érthető, hiszen a világ még mindig első számú nagyhatalmáról beszélünk. Bár lássuk be, az az Amerika, ami valaha – hosszú évtizedeken keresztül – a mi fejünkben és lelkünkben élt, az mintha eltűnni látszana.

Nem csak a világ változik valami rettenetes módon, gyorsasággal és irányba, hanem maga, ennek a világnak az első számú nagyhatalma az Egyesült Államok is – vezette fel Bayer Zsolt műsorvezető a Bayer show ma esti adását.

A műsor második felének vendége Varga Mihály pénzügyminiszter volt.

„Legfontosabb kérdés az ország szempontjából továbbra is a demográfia, a gyermekvállalásnak az ösztönzése, segítése, támogatása. Ebből kifolyólag már régóta vizsgáljuk azt a kérdést, hogy hogyan lehetne annak a fiatal generációnak minél több támogatást, akár munkahelyhez, tanuláshoz, otthonteremtéshez vagy foglalkoztatáshoz adni, amelyiken alapvetően múlik az, hogy hány gyermek születik majd egy évben ebben az országban. Ennek az egyik fontos eleme az adórendszer. Hogyan tudja az adórendszer segíteni a fiatalokat, a gyermekvállalást? Innen jutottunk el oda, hogy a 25 év alatti fiataloknál, egy alapos vizsgálat után úgy látjuk, hogy van, lenne lehetőség arra, hogy olyan adókedvezményt kapjanak, ami hasonló egyébként a 4 vagy annál több gyermeket vállalt édesanyáknak a teljes adókedvezményéhez. Tehát 25 év alatt, aki kikerül egy iskolából vagy éppen elkezdi a munkavállalást, annak igenis adjunk olyan típusú támogatást, amit más korcsoport nem tud megkapni. (…)”

- hangsúlyozta Varga Mihály pénzügyminiszter.

„Amikor néha tízfős csoportokért szólal meg a baloldali média, akkor én csodálkozom azon, hogy itt több százezer embert egy kézlegyintéssel intéznek el. Ez egy nagyon komoly korosztály és pont abban az életszakaszukban vannak, amikor egy ilyen típusú támogatás szerintem nagyon jól jöhet.”

- tette hozzá a pénzügyminiszter.

„Mi most úgy becsüljük, hogy azért ez 100 milliárd forint feletti adóbevétel kiesés lesz, de még egyszer mondom, az adóbevétel ebből egy apró szempont, fontos szempont persze, de csak egy apró szempont, hiszen a hosszútávú cél mégis csak az, hogy egy fiatal érezzen kötődést a saját országához, keresse a helyét itt, ebben a gazdaságban és lehetőség szerint vállaljon majd gyereket is.”

- folytatta Varga Mihály.

Teljes adás:

Hír TV