2021. 09. 22. Szerda Móric napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Bayer show

Szakács Árpád: Az értelmiségi holdudvar véleményformáló erejét ne becsüljük le

A Hír TV Bayer Show című műsorának Szakács Árpád, újságíró volt a vendége.

Politika-e a kultúra, ha mi azt mondjuk, hogy szerintünk igen, akkor rögtön le vagyunk hurrogva, ők pedig a lehető legtermészetesebb módon semmi másra nem használják, mint politikára hiszen naponta 16 nyilatkozatot tesznek arról, hogy a jó színház feladata az, hogy a mindenkori hatalmat kritizálja, görbetükröt mutasson, ez maga a politika. Milyen érdekes viszont, hogy mikor Gyurcsány volt a miniszterelnök az ő színházai valahogy elfelejtették, hogy az a feladatuk, hogy a mindenkori politikát csesztessék – vetette fel a témát Bayer Zsolt, műsorvezető.

A kormányzat politikai szinten azért rengeteg ügyben próbált segíteni, rengeteg intézményt hozott létre, melyek arra kellene, hogy szolgáljanak, hogy a konzervatív oldal megerősödjön, de ezekben az ügyekben, vitákban hol van a jobboldali értelmiségi holdudvar krémje, miért nem szólalnak meg? Csak a pénzt vesszük fel, ez a feladat egyébként? Miért nem nyilvánulnak meg, mert, ha megnézzük a másik politikai oldalt, kétfrontos háborút vív, van a politikai frontvonal  és a háttérben pedig ezzel párhuzamosan az értelmiségi holdudvar, az értelmiségiekkel, a Nagy Ervinnel és a többi hasonszőrű emberrel mondatják ki azokat, amiket a politika egyébként nem biztos, hogy mindig ki tud mondani vagy hitelesen tud képviselni. Az értelmiségi holdudvar véleményformáló erejének a hatását azt ne becsüljük le egyébként, már csak az önkormányzati választások miatt sem, a sajátjainkat is noszogatni kellene e téren, hogy térjenek magukhoz

-          mondta Szakács Árpád, újságíró.

Hír TV

További epizódok

Orbán Balázs: Nem tetszik Brüsszelnek a gyermekvédelem kérdése

A Bayer show vendége Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója volt. 2021. szeptember 12.

Bayer show: A demokráciaexport sohasem vezetett jóra

Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára volt Bayer Zsolt vendége a Bayer Showban. 2021. szeptember 05.

Békés Márton: Magyarországon nem a nemi különbségre helyezzük a hangsúlyt, hanem azt keressük, mi a közös

A Bayer show vendége Békés Márton történész, a Terrorháza Múzeum kutatási igazgatója volt. 2021. július 18.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.

Sajtóklub - ajánló

Egyedi hangvételű elemzés újságírókkal. Hétfő esténként 21.05-től a Hír TV műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!