2022. 08. 10. Szerda Lőrinc napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Mozaik 09:00

Bayer show

Szakács Árpád: Az értelmiségi holdudvar véleményformáló erejét ne becsüljük le

A Hír TV Bayer Show című műsorának Szakács Árpád, újságíró volt a vendége.

  • Szakács Árpád: Az értelmiségi holdudvar véleményformáló erejét ne becsüljük le

Politika-e a kultúra, ha mi azt mondjuk, hogy szerintünk igen, akkor rögtön le vagyunk hurrogva, ők pedig a lehető legtermészetesebb módon semmi másra nem használják, mint politikára hiszen naponta 16 nyilatkozatot tesznek arról, hogy a jó színház feladata az, hogy a mindenkori hatalmat kritizálja, görbetükröt mutasson, ez maga a politika. Milyen érdekes viszont, hogy mikor Gyurcsány volt a miniszterelnök az ő színházai valahogy elfelejtették, hogy az a feladatuk, hogy a mindenkori politikát csesztessék – vetette fel a témát Bayer Zsolt, műsorvezető.

A kormányzat politikai szinten azért rengeteg ügyben próbált segíteni, rengeteg intézményt hozott létre, melyek arra kellene, hogy szolgáljanak, hogy a konzervatív oldal megerősödjön, de ezekben az ügyekben, vitákban hol van a jobboldali értelmiségi holdudvar krémje, miért nem szólalnak meg? Csak a pénzt vesszük fel, ez a feladat egyébként? Miért nem nyilvánulnak meg, mert, ha megnézzük a másik politikai oldalt, kétfrontos háborút vív, van a politikai frontvonal  és a háttérben pedig ezzel párhuzamosan az értelmiségi holdudvar, az értelmiségiekkel, a Nagy Ervinnel és a többi hasonszőrű emberrel mondatják ki azokat, amiket a politika egyébként nem biztos, hogy mindig ki tud mondani vagy hitelesen tud képviselni. Az értelmiségi holdudvar véleményformáló erejének a hatását azt ne becsüljük le egyébként, már csak az önkormányzati választások miatt sem, a sajátjainkat is noszogatni kellene e téren, hogy térjenek magukhoz

-          mondta Szakács Árpád, újságíró.

Hír TV

További epizódok

Orbán Balázs: Szankciók helyett békére van szükség

Orbán Balázs: Szankciók helyett békére van szükség

A Bayer show vendége Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója. 2022. július 10.
Nagy István: Az ország kenyere biztosított

Nagy István: Az ország kenyere biztosított

Azt a legszebb mondatot, amit egy agrárminiszter mondhat, hogy az ország kenyere biztosított, azt nyugodtan mondhatom, mert valóban így van - erről beszélt az agrárminiszter a Bayer show-ban. Nagy István hozzátette: az exportra szánt mennyiség azonban kevesebb lesz. 2022. július 03.
Németh Szilárd: A rezsicsökkentés a jövő évi költségvetés egyik alappillére

Németh Szilárd: A rezsicsökkentés a jövő évi költségvetés egyik alappillére

A Bayer show vendége Németh Szilárd, a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos. 2022. június 26.

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!