2023. 03. 23. Csütörtök Emőke napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:10

Bayer show

Schmidt Mária fenntartja korábbi állítását Németországról

Erkölcsileg és politikailag is eljelentéktelenedett Németország - hangsúlyozta a Terror Háza Múzeum főigazgatója a Bayer show-ban. Schmidt Mária kiemelte: az egykori nagyhatalom most az orosz-ukrán háború kapcsán sem hoz saját döntéseket.

  • Schmidt Mária fenntartja korábbi állítását Németországról

Annalena Baerbock német külügyminiszter az Európa Tanács parlamenti közgyűlésén kulcsfontosságúnak nevezte, hogy közösen cselekedjünk, és ne egymást hibáztassuk Európában, mert nem egymással, hanem Oroszországgal állunk háborúban.

Schmidt Mária emlékéztetett,

Németország a XX. században kétszer háborúzott Ororszország ellen, nem sok sikerrel és ezekbe a háborúkban egész Európát és a világot is belerántották. Jó lenne, ha ez harmadszor nem történne meg. 

A történész rámutatott, 

a német alkotmány tiltja azt, hogy Németország háborúzzon, hogy bármilyen fegyveres cselekményekhez fegyveres hozzájárulást adjon. Hogy van ez a jogállami Németországban? A külügyminiszternek joga van csak úgy bejelenteni, hogy háborúban állnak egy másik országgal?

- tette fel a kérdést.

Elmondta, korábban azért mondta, hogy Némeország nem létezik, mert - emelte ki  - 

lehet, hogy még ott van, lehet, hogy még van gazdasági ereje, kormánya. De, milyen szuverén döntése van egy német kancellárnak, amikor azt mondja, ha a többiek is szállítanak, akkor mi is szállítunk (...) továbbra is fenntartom azt, hogy sem szellemi, sem erkölcsi értelemben, sem pedig a szuverenitás értelmében nem látni, hogy létezne Németország.

Schmidt Mária szerint Németország még azt sem értette meg, hogy Amerika számára nem Berlin az elsődleges szövetséges, hanem Varsó, Kijev és London.

Hozzátette:

a németek meggyengülése azonban megerősíti Lengyelországot, akik soha nem a barátjukként néztek a németekre.

Teljes adás: 

 

 

További epizódok

Bayer show - Schmidt Mária: Nagyon formálódnak a különböző erők

Bayer show - Schmidt Mária: Nagyon formálódnak a különböző erők

Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója volt a Bayer show vendége. 2023. március 19.
Dömötör Csaba: A háború nyertesei az energiavállalatok

Dömötör Csaba: A háború nyertesei az energiavállalatok

A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Bayer show-ban rámutatott, olyan a helyzet, mint 1914-ben, amikor sokak háborús lázban égtek, majd kegyetlen mészárlás kezdődött, több millió halálos áldozattal. 2023. március 12.
Kocsis Máté: Belátható távolságon belülre került a világháború lehetősége

Kocsis Máté: Belátható távolságon belülre került a világháború lehetősége

A Tanú című film ismert szállóigéje, mely szerint „a nemzetközi helyzet egyre fokozódik”, korántsem csal mosolyt az arcunkra, ha a jelenlegi orosz-ukrán háborúra gondolunk. Úgy tűnik, hogy a világ vezető hatalmai közötti adok-kapok egyre baljósabb képet fest a jövőről. Ezt erősítette meg Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője is, aki a Bayer show vendége volt ezen a héten. 2023. március 05.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!