2024. 06. 21. Péntek Alajos, Leila napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Bayer show

Bayer show - Schmidt Mária: Ukrajna demográfiai katasztrófával néz szembe

Schmidt Mária történész, a Terror Háza Múzeum főigazgatója volt a Bayer show vendége. A mai beszélgetés fő témáját Schmidt Mária legújabb kötete, a Látlelet az orosz-ukrán háborúról című könyv adta.

  • Bayer show - Schmidt Mária: Ukrajna demográfiai katasztrófával néz szembe

Az Egyesült Államok az elmúlt 20 év folyamán mindig ott alakított ki háborús gócpontokat, például Koszovóban, Afganisztánban, vagy most Ukrajnában - ahol az USA új energiarezsimjének háromszegelési pontjai találhatók - mondta Bayer Zsolt. A terrorháza múzeum főigazgatója szerint ez nem meglepő, ugyanis mindig a legfontosabb energia megszerzéséért folyt háború.

- Miután a legnagyobb természeti kincsekkel Oroszország rendelkezik, meg az energiával, szerintem azért fontos ennek a felügyeletét megszerezni az Egyesült Államok számára, mert ez neki egy nagyon nagy adukártya lenne Kínával szemben. És azért mégis csak Oroszország egy regionális hatalom, de már nem az a szuperhatalom, amely fenyegetné az Amerikai Egyesült Államoknak a világhatalmi pozícióját. Ez Kína - mondta a Terrorháza Múzeum főigazgatója.

Schmidt Mária szerint az Egyesült Államok polgárait csak nagyon mérsékelten érdekli az, hogy mi történik Ukrajnában és hogy hol fog húzódni a NATO keleti határa. Ezért a háború lezárása Európa érdeke lenne.

Műsor:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A braziloktól is kikaptak a magyar kézisek

A braziloktól is kikaptak a magyar kézisek

Az Európa-bajnoki címvédő magyar férfi strandkézilabda-válogatott pénteken 2-0-ra kikapott az ötszörös vb-győztes Brazíliától a kínai Pingtan-szigeten zajló világbajnokság középdöntőjének harmadik fordulójában.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Kósa Lajos: Ezt is túl fogjuk élni + videó

Kósa Lajos: Ezt is túl fogjuk élni + videó

Az Európai Unió Bírósága arra kötelezte Magyarországot, hogy fizessen 200 millió euró átalányösszeget és a késedelem minden egyes napjára 1 millió eurós kényszerítő bírságot amiatt, mert nem teljesítette az egyik, menekültügyben hozott ítéletét. Hogy mit gondol a rekord összegű bírságról Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke, kiderül a Bayer show-ból.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!