2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Globál

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:05

Bayer show

Pósán László: Ez az első tanárok, pedagógusok által összeállított NAT

A műsor első felében Bayer Zsolt néhány bejátszást elemzett, melyekben a konzervatív értékek és az identitás elvesztése volt a közös. Beszélt továbbá az álmok és a célok napjainkban egyre inkább előforduló redukálódásáról is.

  • Pósán László: Ez az első tanárok, pedagógusok által összeállított NAT

A műsor második felében Pósán László, a Fidesz-KDNP debreceni országgyűlési képviselője volt a vendége, akivel főként az új Nemzeti Alaptantervről beszélgettek.

„A ’94 és ’98 közötti időszakban olyan szocialista képviselők voltak, - politikailag nem értettünk ugyan egyet velük, de azt el kell ismerni - hogy a maguk területén mégis csak képzett, okos emberek voltak. Daróczi Zoltán matematikus professzor, akadémikus, Bazsa György vegyészprofesszor, akadémikus, most pedig ilyenek jutottak, mint Bangóné vagy például, aki most fog bejönni a Parlamentbe a Gréczy Zsolt helyére, mert mint tudjuk, ő egy kicsit „emberkedett”. Úgy hívják, hogy Varga Zoltán, aki arról híres, hogy egy debreceni közgyűlésen egy alufóliából hajtogatott magának sisakot, hogy a Fidesz ártó kisugárzását ily módon kivédje. Itt tartunk.”

- mondta Pósán László.

A Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjével a „Nem tanítok fasiszta írót” kijelentéseket hangoztató tanárokról és arról, hogy senki nem írta ki, hogy „Nem tanítok kommunista írót” tovább elmélkedtek.

Pósán László azt is megfogalmazta, hogy az egyik alapvető különbség a baloldali és a jobboldali gondolkodásmód között az, hogy a baloldallal szemben a jobboldal el tudja különíteni egymástól egyes emberek irodalmi és a politikai törekvéseit. Legyen szó íróról vagy költőről, a két dolog nem összemosandó.

Ami az új Nemzeti Alaptantervet illeti, így fogalmazott az országgyűlési képviselő:

„Ez az első olyan NAT, amikor elmondhatjuk, hogy a végső verzióját olyanok rakták össze, akik ténylegesen tanárok, tehát pedagógusok. Ott vannak az iskolában, gyerekekkel találkoznak és nem pedig az íróasztal mellett és nem olyan elméleti, magukat szakembernek vallók – akik valószínűleg akkor láttak utoljára iskolát, amikor ők ültek az iskolapadba. Szerintem ez egy óriási nagy különbség.”

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!