2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:30

Bayer show

Novák Katalin: Érdemes odafigyelnie Európának a magyar családtámogatási rendszerre

Az eheti Bayer show vendége Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter volt, aki többek között arról beszélt, miért is ad újabb családtámogatási kedvezményeket a kormány.

  • Novák Katalin: Érdemes odafigyelnie Európának a magyar családtámogatási rendszerre

Az eheti Bayer show első részében a műsor házi gazdája krumplipucolás közben elevenítette fel a Jobbik elnökének, Jakab Péternek az azóta internetes mémmé vált hétfői parlamenti alakítást. Bayer Zsolt a történtekhez csak annyit fűzött hozzá, hogy egyetért Orbán Viktor miniszterelnök szavaival, aki az akció után csak annyit mondott Jakabnak, hogy szemlátomást a Jobbik két dolgot nem tud: nyerni és veszíteni. Majd felidézte Jakab Péter eddigi politikai pályafutását, amely a gárdamellénytől az ordenáré, kocsmai viselkedésig terjed.

A műsor második felében Novák Katalin, családokért felelős tárca nélküli miniszter volt Bayer Zsolt vendége. A beszélgetés legelején Bayer Zsolt leszögezte, hogy azt az ellenzék sem tagadhatja, hogy az elmúlt tíz évben a kormány jelentős fejlesztéseket hajtott végre a családok védelme és megsegítése terén. Majd azt a kérdést tette fel a miniszternek, hogy az eddigi intézkedéseknek van-e mérhető következménye.

Novák Katalin kérdésre válaszolva arról számolt be, hogy intézkedések eredménye mérhető is, hiszen az adatokból az látható, hogy egyre több fiatal alapít családot, és emelkedett azok száma is, akik több gyermeket vállalnak. A tárca nélküli miniszter kiemelte, hogy

a családtámogatások fogadtatása pozitív, és kijelenthető az, hogy napjainkban Magyarországon az emberek többsége egyetért abban, hogy érdemes a családok támogatására jelentős összegeket fordítani, ez pedig egy óriási eredmény és erőforrás a kormány számára is

– húzta alá.

A tárca nélküli miniszter beszélt arról is, hogy ha egy fiatal ma több gyermeket szeretne, mint amennyi lesz, amikor arra kerül a sor, akkor fel kell tenni azt a kérdést, hogy tudunk segíteni? Hogy anyagi akadályai vannak ennek? És ha igen, akkor szüntessük meg ezeket az anyagi akadályokat, és mi ezen dolgozunk 10 éve, és én azt látom, hogy egyébként Európában egyre többen veszik azt észre, hogy lehet, hogy ez is egy olyan terület, ahol a magyarokra picit érdemes odafigyelni.

Ennek kapcsán tértek ki arra, hogy nemrégiben jelentette be Novák Katalin, hogy bővítik a családtámogatások körét. A miniszter hangsúlyozta, hogy

most egy nagyon nehéz időszakot élünk meg mind idehaza, mind szerte a világon a koronavírus-járvány miatt, és ilyenkor döntő az, hogy minderre hogyan reagálunk, hogy képesek vagyunk-e a jövőbe tekinteni, és úgy befektetni a rendelkezésünkre álló forrásokat. A magyar kormány épp ezért bővíti most is a családtámogatásokat (…)

Novák Katalint ezt követően hozott egy példát arra, hogy miért is nem igaz az az állítás, hogy az eleve jómódú családoknak szólnak ezek a támogatások.

Éppen a múltkor kérdezte meg tőlem valaki, hogy egy vidéken élő, tanár házaspár, akik nemrég házasodtak össze milyen családtámogatásokra számíthatnak, hogyha nincs önerejük: 10 millió forint babaváró támogatás, 10 millió forintos CSOK, 15 millió forintos, 3 százalék alatti kamatozású kölcsön, egyikhez sem kell önerő. Ők így indulhatnak neki az életnek. Tehát nem igaz az az állítás, hogy az eleve jómódú családok járnak jól a támogatásokkal

–  sorolta a tárcavezető. 

Teljes adás:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!