2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Bayer show

Kövér László tanácsa a baloldali EP-képviselőknek a gigantikus botrány kapcsán

Nettó hazaárulóknak nevezte az Európai Parlementben ülő magyar ellenzéki képviselőket Kövér László, az Országgyűlés elnöke a Bayer show vasárnapi adásában.

  • Kövér László tanácsa a baloldali EP-képviselőknek a gigantikus botrány kapcsán

Bayer Zsolt műsorvezető azon felvetésére, hogy mintegy 60 személy lehet érintett az úgynevezett Katar-gate-ben, vagyis az Európai Parlament eddigi legnagyobb korrupciós botrányába, Kövér László úgy fogalmazott, a mostani történések furcsa fénytörésében, úgy tűnik, hogy az Európai Unió intézményrendszere maga a rendszerbe szervezett korrupció, Soros Györggyel egyébként alapvetően a háttérben.

Hozzátette, az Európai Unió morálisan halott és nagyon közel van a politikai halálhoz, most pedig éppen gazdaságilag próbálja kivégezni.

Arra a kérdésre, hogy mit tanácsolna a magyar baloldali európai parlamenti képviselőknek, az Országgyűlés elnöke elmondta, szerinte az Európai Parlamentnek át kellene vennie a magyar Országgyűlés vagyonbevallási rendszerét, amit az Európai Bizottsággal közreműködve finomítottak. (Azt követően, hogy hazánk átvette az uniós vagyonnyilatkozati rendszert, a brüsszeli bürokraták a korábbi magyar szabályokhoz való visszatérést kezdték sürgetni - a szerk.)

Most a tisztelt baloldali európai parlamenti képviselők ezt vigyék szépen vissza Brüsszelbe és mondják, ha a magyar parlamentben jó, akkor jó lesz Brüsszelbe is (...) Egyébként pedig annyit csak, hogy nettó hazaárulók, tehát sok beszélnivaló nincs róluk

- tette hozzá. 

A házelnök adásunkban elmondta véleményét a magyarországi ellenzékről is, és úgy gondolja, hogy „ifjúkori vétkei” egyfajta büntetése miatt kell elviselnie bizonyos ellenzéki politikusok botrányos megnyilvánulásait a parlamenti patkóban.

Mivel a magyar emberek választották be őket a parlamentbe, ezért mondhatjuk azt is az ellenzék mai állapota társadalmi közállapotainknak egyfajta tükre is. Nehogy valaki abba a tévedésbe essen, hogy a Parlament falain kívül jobb a helyzet

– jelentette ki Kövér László.

Szerinte arra kell törekedni, hogy parlamenten belül és kívül is a többség olyanokból álljon össze, akiknek a szíve és az esze is a helyén van.

Az Országgyűlés elnöke beszélt hazánk mai nyugati világban elfoglalt helyéről és értékrendjéről is. 

Bennünket még nem nyelt el az a mocsokáradat meg hülyeségáradat, ami a Nyugatot már szemlátomást elnyelte, de ne legyünk azért biztosak abban, hogy ez holnap, holnapután így marad, tehát a pozícióink jók, mert még van időnk védekezni, meg nagyjából látjuk is a folyamatokat, tehát, látjuk az országoknak a negatív tragikus példáján, hogy hova juthat egy nemzet, hova juthat egy ország, ezeknek a tényeknek a tanulságait levonva próbáltunk védekezni

- fejtette ki. 

Teljes adás:

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Lánczi Tamás: Résen kell lennünk + videó

Lánczi Tamás: Résen kell lennünk + videó

Lánczi Tamás szerint a „valódi” szuverének azok, akik az európai szuverenitást és az európai nemzetállamok szuverenitását szeretnék felszámolni. A Szuverenitásvédelmi Hivatal vezetője a Bayer show-ban arról is beszélt, hogy szerinte azok a szereplők, akik megpróbáltak beavatkozni a 2022-es választásba, az előttünk álló választásokat is befolyásolni akarják.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!