2024. 02. 22. Csütörtök Gerzson napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Bayer show

Kövér László: Óriási erők fognak megmozdulni, hogy a választások eredményét kívülről manipulálják

A Hír TV Bayer show című műsorának Kövér László, az Országgyűlés elnöke volt a vendége. Az adásban szóba került többek között, hogy mire számíthatunk 2021-ben és miért remélhetünk egy sokkal jobb esztendőt, mint az idei volt.

  • Kövér László: Óriási erők fognak megmozdulni, hogy a választások eredményét kívülről manipulálják

Szemléljük a mögöttünk hagyott évet, egy kiindulópont, lehet nem a legfontosabb, de ezt tartom talán egy ilyen kályhának, ahonnan elindulhatunk. Az év vége nagy híre volt ellenzéki oldalon és a sajtójuk arról adott örömhíreket, hogy a legutolsó közvéleménykutatások szerint az összellenzéki lista, mintegy 2 százalékkal többet kapna, mint a Fidesz-KDNP listája egy mostani választáson, ez volt az örömük egy kicsit több, mint a ciklus felélnél lévő több, mint 10 éves kormányzás és kormány idején. Te, hogy látod, mennyiben jogos ez az öröm, van-e ok aggodalomra, illetve a kiegyezés, a kompromisszum, amit sikerült megkötni a brüsszeli vétó kapcsán az mennyire jogosít fel mégis bennünket arra, hogy optimistán vágjunk neki ennek a maradék másfél esztendőnek? – kérdezte Bayer Zsolt.

Először is idézem a klasszikusokat: választásokat kell nyerni nem pedig közvéleménykutatásokat. Másodszor a mi számaink mást mutatnak, szerintem van itt egy kis játék. A közvélemény tájokoztatása helyett néha a befolyásolása zajlik, amikor ilyen típusú felmérési eredményeket hallunk, szerintem nem igaz magyarán szólva, viszont ebből nem következik, hogy sétagalopp lenne a következő választás és az odáig vezető út. Pontosan arra kell felkészülni kompromisszum ide, kiegyezés oda, meghátrálás Brüsszel részéről amoda, hogy úgy Brüsszelből, mint a tengerentúlról óriási erők fognak megmozdulni a következő másfél évben, hogy a magyar választások eredményét kívülről, illegitim módon manipulálva a nekik megfelelő irányba vigyék (…) Látjuk, hogy ez egy háború, nehogy valaki félreértse, itt már nem demokratikus küzdelemről van szó és nem tisztességes választásokról, és nem abban az értelemben, ahogy ők azt kétségbe vonták, hanem abban az értelemben, ahogy azt Amerikában lehetett látni, ha ott megtörténhetett mindaz, ami megtörtént és azt hagyjuk, hogy erre az ilyen-olyan bíróságok milyen választ adtak, mert attól a tények azok tények, a jog pedig egy másik dimenziója az életünknek, ha azt látjuk, hogy ott lehetséges volt, akkor ne legyenek illúzióink, hogy ez itt is lehetséges lesz. Mindent, a szó szoros értelmében mindent meg még azon túl is, amit el tudunk képzelni el fognak követni annak érdekében, hogy ezt a kormányt megbuktassák (…)

 -  mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke.

A teljes adás:

 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!