2021. 10. 17. Vasárnap Hedvig napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Híradó 22:00

Bayer show

Kövér László: A Néppártnak van szüksége a Fideszhez hasonló pártokra

Nem a Fidesznek van szüksége az Európai Néppártra, hanem az Európai Néppártnak lenne szüksége az olyan típusú pártokra, mint a Fidesz – jelentette ki az Országgyűlés elnöke a Bayer showban. Kövér László szerint szükség van azokra a pártokra, amelyek Európa kulturális, morális értékeit még őrzik, hogy megállítsák azt a balratolódást, ami jellemzi a Néppártot, amióta Angela Merkel német kancellár lett.

A V4NA nemzetközi hírügynökség beszámolója szerint az Európai Néppárt frakcióvezetője a jogi hézagokat kihasználva az elmúlt években mintegy 400 ezer eurót tett zsebre, sőt később kiderült a fordítókon is spórolt. Manfred Weber botrányával kapcsolatban a Bayer showban Kövér László kijelentette, nem szívesen kommentálja az ügyet, mivel érdektelennek tartja azt. A házelnök szerint azzal, hogy az Európai Néppárt a bajor politikust választotta meg csúcsjelöltnek, a saját súlyáról is kiállított egy bizonyítványt, ami nem éri el azt a mértéket, hogy reagálni kellene Weber kampányának minden mozzanatára.

Az Országgyűlés elnöke jellegtelen karakternek gondolja Manfred Webert, s meglátása szerint, ahogy haladunk előre az időben egyre jobban csökken annak az esélye, hogy ő lesz az Európai Bizottság elnöke. A bizottsági elnök megválasztásával kapcsolatban Kövér László megjegyezte, a Spitzenkandidat-rendszerrel kapcsolatban több pártcsaládnak is vannak kifogásai. A házelnök úgy tudja, ez a rendszer sehol nincs benne az uniós szerződésekben, sőt elvileg az Európai Tanácsnak kellene jelölnie bizottsági elnököt, vagyis tulajdonképpen „kicselezték a szerződéseket és az Európai Tanácsot már az előző választás esetén is”.

A politikus emlékeztetett, öt évvel ezelőtt David Cameron brit kormányfő és Orbán Viktor miniszterelnök volt az a két államférfi, aki ellenezte és elvtelennek gondolta a Spitzenkandidat-rendszert.

Bayer Zsolt műsorvezető kérdésére, hogy csökken, vagy növekszik-e annak az esélye, hogy a Fidesz bennmarad-e az Európai Néppártban, Kövér László úgy vélekedett, jelenleg ezt nem lehet megjósolni, hiszen az EP-választás után a mandátumszámok ismeretében derül majd ki, lesz-e a magyar kormánypártnak akkora súlya, hogy a Néppárt balracsúszási folyamata megállítható-e.

Ez az Európai Néppárt jövőjét is meg fogja határozni (…) Igazándiból nem nekünk van szükségünk az Európai Néppártra, hanem az Európai Néppártnak lenne szüksége az olyan típusú pártokra, mint amilyen a Fidesz, vagy akár olyan pártokra, amik most nincsenek az Európai Néppárton belül, de szívesen belépnének, mint a lengyel PiS, vagy az olasz Liga

– tette hozzá a házelnök. (Korábban Orbán Viktor javasolta, hogy az EPP működjön együtt a Matteo Salvini vezette olasz jobboldallal – a szerk.)

Kövér László szerint a Néppártnak olyan pártokra van szüksége, amelyek Európa kulturális, morális, önazonossági karakterét még őrzik a maguk programjában és értékrendjében, valamint szeretnék, ha országuk is megtartaná a nemzeti, keresztény karaktert.

Az Országgyűlés elnöke figyelmeztetett, ha a pártcsalád vezetése ezt nem veszi észre, akkor az Európai Néppárt teljes mértékben el fogja veszíteni jelentőségét. Úgy fogalmazott, a baloldalnak mindig meglesz a maga abnormális bolondériája, mint egy olyan karakteres program, amire annyi amennyi ember hajlandó szavazni. Kövér László szerint ugyanakkor fel kell tenni a kérdést:

mi a fészkes fenének szavazzon ma egy konzervatív ember azokra a pártokra, akik bennünket ki akarnak zárni az Európai Néppártból? Mi különbözteti meg a Néppárt 60 százalékát azoktól liberálisoktól, akik nyíltan vállalják, hogy ők liberálisok?

Kövér László szerint az önazonosság elvesztése, a meghasonlás előbb-utóbb a halálhoz vezet politikai értelemben.

Teljes adás: 

Hír TV

 

További epizódok

Semjén Zsolt: Karácsony minden megnyilatkozásával saját magát rombolta

A Bayer show vendége Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes volt. 2021. október 10.

Kálomista Gábor: A főváros vezetése ideológiai alapon tiltja az Elk*rtuk vetítését

Kálomista Gábor producer volt a Bayer show vendége 2021. október 03.

Kocsis Máté: Az ellenzék célja, hogy végre valahol elcsattanjon egy pofon

A Fidesz frakcióvezetője a Bayer show-ban elmondta: higgadtan kell viselkedni, nem szabad felülni az ellenzéki provokációknak. 2021. szeptember 26.

Legfrisebb híreink

Dobrev Klára elismerte vereségét

Dobrev Klára: "Felhívtam Márki-Zay Pétert, és tiszta szívből gratuláltam a győzelméhez. Ő a hatpárti ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje."

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!