2020. július 8.,
szerda, Ellák napja

Kovács Zoltán: A V4-ek álláspontja minden döntés mögött markánsan ott van

Hír TV

2019. június 23., vasárnap 21:35

Rengeteg nyitott kérdés van jelenleg az európai politikában, nem pusztán személyi ügyekről, de az elvekről is dönteni kell. Mi a tétje és mi történhet az EP-csúcson? Milyen szerepet játszik a folyamatban Magyarország? Ezeket vitatta meg a Bayer show című műsorunkban Bayer Zsolt Kovács Zoltánnal, a nemzetközi ügyekért felelős államtitkárral, aki a hazai belpolitikai viszonyokra is kitért.

A V4-es országok szava megkerülhetetlenné vált az európai történésekkel kapcsolatban – szögezte le a beszélgetés elején Kovács Zoltán. A politikus arról beszélt, hogy az európai politika átalakulóban van: a pártpolitika helyett egyre inkább kezd majd a geográfiai megközelítés dominálni. Ezzel kapcsolatban az államtitkár arra is kitért, hogy a Néppártban elfoglalt pozíció technikai kérdés Magyarország számára. Addig van értelme a Néppártban politizálni, amíg a Néppárt azon az úton marad, ami mértékadó az országnak. Ebben a legfontosabb a bevándorlásellenesség, a keresztény kultúra fenntartására tett törekvés és a tagállamok szuverenitásának tiszteletben tartása -mondta el.

Bayer Zsolt műsorvezető felvetésére, amely a Fidesz néppárti tagságára vonatkozott, az államtitkár rögzítette: pártja kizárólag saját akaratából került a Néppárt soraiba, így a tagságról és a jövőről is csak a Fidesz fog határozni.

A műsorban Kovács Zoltán hangot adott annak is, hogy büszke az elmúlt évek családpolitikai eredményeire, amelyet korábban a világon mindenhol képtelenségnek tartottak. A jövőre vonatkozva pedig elmondta, hogy 2200 milliárd forinttal marad több a következő évi költségvetés tervezete alapján a magyar családoknál. Az államtitkár kijelentette: a kormány olyan kereteket szeretne teremteni, ahol jó szülőnek lenni, ahol több gyermek születhet és ahol minden magyar család megengedheti azt magának, hogy gyermeke születhessen.

Teljes adás:

Hír TV