2020. augusztus 12.,
szerda, Klára napja

Kósa Lajos: Ezeknek az eszméknek van egy jól megfigyelhető természetrajza

Hír TV

2020. március 1., vasárnap 21:55

Bayer Zsolt a tőle jól megszokott stílusban tárta elénk a műsor első felének témáit. A Törökország, Szíria, Oroszország között kialakuló konfliktustól, a börtönbizniszen át több példa is előkerült. A megszokottnál jóval meghökkentőbb példák, ha úgy tetszik esettanulmányok is.

A műsor második felében Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke volt Bayer show című műsorunk vendége.

Debrecenben megszűnt a Jobbik, ott ugyanis még emlékeznek rá, hogy kezdetben Gyurcsány Ferenc és az általa képviselt eszmék ellen jött létre a párt. Jakab Péter valószínűleg már nem emlékszik ilyen jól pártja múltjára.

Ami a politikai eszméket illeti, azok visszatérése kapcsán több minden megfigyelhető Kósa Lajos szerint:

„Ezeknek az eszméknek van egy természetrajza és nagyon jól megfigyelhető, hogy hogyan térnek folyton folyvást vissza. Nem hiába egy csomó modern közéleti témában is visszaköszön az a gondolkodásmód és módszertan, amivel ezek jönnek.”  

A kommunista és a náci diktatúrák, valamint ezzel kapcsolatos történelmünk és emlékeink is szóba kerültek. Akár csak az ezekre emlékező emléknapok melyek a Fidesz-KDNP-nek köszönhetőek. Beleértve a Terror Háza Múzeum létrejöttét és működését, amivel kapcsolatban érdekes és tanulságos történetet elevenített fel a Fidesz alelnöke.

A különféle kettős mércéket követően a budapesti Biodóm is beszédtémává vált:

„Igen a Biodóm esetében - az a valamikori vidámpark területén megvalósuló fejlesztés, a főváros beruházása. A beruházást egy csomó előtanulmány, megvalósíthatósági tanulmány, környezeti hatástanulmány, meg ilyesmik megelőzték, de most úgy látom, hogy Karácsony több százmillió forint értékben egy új tanulmány megírására ad megbízást.”

- fogalmazott Kósa Lajos.

Ami a főváros költségvetését illeti, semmi olyannak nyoma sincs benne, ami az ellenzék számára korábban fontosnak bizonyult.

Hír TV