2023. 05. 30. Kedd Janka, Zsanett napja
Jelenleg a TV-ben:

Globál

Következik:

Radar 06:00

Bayer show

Kocsis Máté: Belátható távolságon belülre került a világháború lehetősége

A Tanú című film ismert szállóigéje, mely szerint „a nemzetközi helyzet egyre fokozódik”, korántsem csal mosolyt az arcunkra, ha a jelenlegi orosz-ukrán háborúra gondolunk. Úgy tűnik, hogy a világ vezető hatalmai közötti adok-kapok egyre baljósabb képet fest a jövőről. Ezt erősítette meg Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője is, aki a Bayer show vendége volt ezen a héten.

  • Kocsis Máté: Belátható távolságon belülre került a világháború lehetősége

Belátható távolságon belülre került a világháború lehetősége – hívta fel rá a figyelmet Kocsis Máté. A politikus szerint azzal, hogy számos állam elkötelezte magát a fegyverszállítás mellett tulajdonképpen „egy lépésre vagyunk attól, hogy az élő erő is odamenjen”.

Kocsis Máté rámutatott, minden fegyverszállítás Ukrajnába a háborúba sodródás veszélyét erősíti.

A Nyugat nem a béke, hanem a fegyverszerződések megkötésén dolgozik (…) ahelyett, hogy a béke megkötéséről szólna a diskurzus, ha az Oroszországgal szembeni lépések, azok nem a fegyverszállításokról szólnának, hanem a tűzszünet kikényszerítéséről

– tette hozzá.

Kocsis Máté szerint a jelenlegi háborús helyzet semmiképpen sem jó Európa számára, hiszen hihetetlen gazdasági károkat okozott.

Olyan, mintha senki nem akarna foglalkozni azzal, hogy akár hiperinfláció is kialakulhat a térségben, senki nem nézi azt, hogy mi Európa érdeke, mi Magyarország érdeke, mi ezt próbáljuk mindig mondani, nem vitatjuk, hogy Oroszország katonai agressziót követett el Ukrajna ellen, azt sem, hogy Ukrajnának joga van az önvédelemhez (…) de azt vitatjuk, hogy a konfliktus kezelésére fordított uniós eszközök helyesek, még nagyobb baj lesz, közeledik a világháború, rosszul áll a gazdaság szénája Európában, Magyarországon is számos gondot okoz, 4000 milliárd forintnyi pénzt vett ki az ország zsebéből ez a háborús helyzet

- mutatott rá. 

Ha az USA és az unió a békén akarna dolgozni, akkor lenne rá eszközük, így viszont minden lépés a halottak, árvák és özvegyek számát növeli Kocsis Máté közlése 

Ezért terjesztett be a kormány békepárti nyilatkozatot

- húzta alá.

Teljes adás: 

 

 

További epizódok

Súlyos csúsztatásokról rántotta le a leplet Tarlós István

Súlyos csúsztatásokról rántotta le a leplet Tarlós István

A városvezetés arra akar felhatalmazást kapni kiskorúak bevonásával, hogy megszegje azt a megállapodást, amit saját maga kötött - így reagált Tarlós István korábbi főpolgármester, Karácsony Gergely online lakógyűlésére a Bayer show-ban. Tarlós István azt is tisztázta, hogy milyen anyagi helyzetben adta át a város vezetését. 2023. május 28.
Schmidt Mária: Már a vizsgálat előtt megírta az eredményt az EU-s delegáció

Schmidt Mária: Már a vizsgálat előtt megírta az eredményt az EU-s delegáció

Politikai boszorkányüldözést folytatnak hazánk ellen - jelentette ki a Terror Háza Múzeum főigazgatója a Bayer show-ban. 2023. május 21.
Bayer show - Dömötör Csaba: Az Antifa mozgalomnak már látszódnak magyarországi leágazásai

Bayer show - Dömötör Csaba: Az Antifa mozgalomnak már látszódnak magyarországi leágazásai

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára volt a Bayer show vendége. 2023. május 14.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Bayer show - Jön az újabb CPAC Hungary

Bayer show - Jön az újabb CPAC Hungary

„Együtt erő vagyunk!” – hangsúlyozta az idei CPAC Hungary konferencia jelmondatát az Alapjogokért Központ igazgatója a Bayer show-ban. Szánthó Miklós kiemelte: az „Isten, haza, család” hármas egységét érő progresszív támadásokra globális választ kell adni, ennek jegyében valósul meg a nemzeti erők nemzetközi összefogása a május 4-én és 5-én Budapesten tartandó konzervatív rendezvényen.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!