2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Amerika magyar grófja 03:00

Bayer show

Kocsis Máté: Belátható távolságon belülre került a világháború lehetősége

A Tanú című film ismert szállóigéje, mely szerint „a nemzetközi helyzet egyre fokozódik”, korántsem csal mosolyt az arcunkra, ha a jelenlegi orosz-ukrán háborúra gondolunk. Úgy tűnik, hogy a világ vezető hatalmai közötti adok-kapok egyre baljósabb képet fest a jövőről. Ezt erősítette meg Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője is, aki a Bayer show vendége volt ezen a héten.

  • Kocsis Máté: Belátható távolságon belülre került a világháború lehetősége

Belátható távolságon belülre került a világháború lehetősége – hívta fel rá a figyelmet Kocsis Máté. A politikus szerint azzal, hogy számos állam elkötelezte magát a fegyverszállítás mellett tulajdonképpen „egy lépésre vagyunk attól, hogy az élő erő is odamenjen”.

Kocsis Máté rámutatott, minden fegyverszállítás Ukrajnába a háborúba sodródás veszélyét erősíti.

A Nyugat nem a béke, hanem a fegyverszerződések megkötésén dolgozik (…) ahelyett, hogy a béke megkötéséről szólna a diskurzus, ha az Oroszországgal szembeni lépések, azok nem a fegyverszállításokról szólnának, hanem a tűzszünet kikényszerítéséről

– tette hozzá.

Kocsis Máté szerint a jelenlegi háborús helyzet semmiképpen sem jó Európa számára, hiszen hihetetlen gazdasági károkat okozott.

Olyan, mintha senki nem akarna foglalkozni azzal, hogy akár hiperinfláció is kialakulhat a térségben, senki nem nézi azt, hogy mi Európa érdeke, mi Magyarország érdeke, mi ezt próbáljuk mindig mondani, nem vitatjuk, hogy Oroszország katonai agressziót követett el Ukrajna ellen, azt sem, hogy Ukrajnának joga van az önvédelemhez (…) de azt vitatjuk, hogy a konfliktus kezelésére fordított uniós eszközök helyesek, még nagyobb baj lesz, közeledik a világháború, rosszul áll a gazdaság szénája Európában, Magyarországon is számos gondot okoz, 4000 milliárd forintnyi pénzt vett ki az ország zsebéből ez a háborús helyzet

- mutatott rá. 

Ha az USA és az unió a békén akarna dolgozni, akkor lenne rá eszközük, így viszont minden lépés a halottak, árvák és özvegyek számát növeli Kocsis Máté közlése 

Ezért terjesztett be a kormány békepárti nyilatkozatot

- húzta alá.

Teljes adás: 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!