2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben 03:00

Bayer show

Kálomista: A rendszerváltás még nem érte el a színházi szakmát, itt a rettegés diktál

A rettegés diktál a magyar színházi világban - mondta Kálomista Gábor a Bayer showban. A producer a Gothár-ügy kapcsán úgy fogalmazott: aki nem ért egyet a Színház. és Filmművészeti Egyetemen zajló liberális ideológiai nézetekkel, annak nincs jövője ebben a szakmában, nem kap szerepet. Kálomista szerint a fenntartónak is felelőssége van, rendet kellene ott tenni.

  • Kálomista: A rendszerváltás még nem érte el a színházi szakmát, itt a rettegés diktál

 

Vannak emberek, akik rendszer fölött állóknak képzelik magukat, vannak emberek, aki úgy gondolkodnak, hogy ők felkent művészek, nem kell leszállniuk a földre, mert van egy glória a fejük felett, amit mindenkinek tisztelnie kell és az mindent eltakar, de ez nem igaz – fejtette ki véleményét Kálomista Gábor a Gothár-botrány kapcsán. A Thália Színház igazgatója úgy fogalmazott, az egyszerűen nem normális, aki úgy gondolja, hogy egyedi esetről van szó és nem történnek hasonlók tízével vagy százával. Hozzátette, nem elég egy belső vizsgálattal és bocsánatkéréssel megúszni az ilyen eseteket.

Bocsánatot kértek azoktól, akik nem mernek kiállni a nyilvánosság elé, akik azóta gyereket szültek, anyák lettek, akik abbahagyták a színészi pályát, elmenekültek ebből az országból? Ezektől ki fog bocsánatot kérni?

– tette fel a kérdést.

Bayer Zsolt műsorvezető az ügy kapcsán felidézte, hogy Vidnyánszky Attila, a Magyar Teátrumi Társaság elnöke azt mondta: a magyar színészekbe már a Színművészeti Egyetemen beültetik azt, hogy a rendező előtt meg kell alázkodni, és ez megöli a művészetet.

Kálomista Gábor – egyetértve Vidnyánszky Attila szavaival – úgy véli, a Színművészeti Egyetemen az identitásképzés megnövekedett az oktatás kárára, vagyis egyre kevesebb a szakma és egyre több az identitás. Kiemelte, ha a 18-19 évesek, akik bekerülnek az egyetemre és nem értenek egyet az intézmény összes politikai megnyilvánulásával, akkor nekik, ott a liberális képzés alapján nem sok jövőjük marad.

Akik önmagukat színházcsináló megmondóembereknek képzelik, roncsolják a magyar színházat és színházművészetet, ezen keresztül pedig a nézőket, ami megbocsájthatatlan. A rendszerváltás még nem érte el a színházi szakmát, itt a rettegés diktál (…) egy színész életét azonnal ketté lehet törni

– mutatott rá Kálomista Gábor. A színházigazgató szerint óriási a felelősség a színházi társadalmon, hogy meg merjen szólalni és ugyanilyen felelősség van a fenntartókon is.

Teljes adás: 

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!