2022. 12. 06. Kedd Miklós napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Bayer show

Kálomista: A rendszerváltás még nem érte el a színházi szakmát, itt a rettegés diktál

A rettegés diktál a magyar színházi világban - mondta Kálomista Gábor a Bayer showban. A producer a Gothár-ügy kapcsán úgy fogalmazott: aki nem ért egyet a Színház. és Filmművészeti Egyetemen zajló liberális ideológiai nézetekkel, annak nincs jövője ebben a szakmában, nem kap szerepet. Kálomista szerint a fenntartónak is felelőssége van, rendet kellene ott tenni.

  • Kálomista: A rendszerváltás még nem érte el a színházi szakmát, itt a rettegés diktál

 

Vannak emberek, akik rendszer fölött állóknak képzelik magukat, vannak emberek, aki úgy gondolkodnak, hogy ők felkent művészek, nem kell leszállniuk a földre, mert van egy glória a fejük felett, amit mindenkinek tisztelnie kell és az mindent eltakar, de ez nem igaz – fejtette ki véleményét Kálomista Gábor a Gothár-botrány kapcsán. A Thália Színház igazgatója úgy fogalmazott, az egyszerűen nem normális, aki úgy gondolja, hogy egyedi esetről van szó és nem történnek hasonlók tízével vagy százával. Hozzátette, nem elég egy belső vizsgálattal és bocsánatkéréssel megúszni az ilyen eseteket.

Bocsánatot kértek azoktól, akik nem mernek kiállni a nyilvánosság elé, akik azóta gyereket szültek, anyák lettek, akik abbahagyták a színészi pályát, elmenekültek ebből az országból? Ezektől ki fog bocsánatot kérni?

– tette fel a kérdést.

Bayer Zsolt műsorvezető az ügy kapcsán felidézte, hogy Vidnyánszky Attila, a Magyar Teátrumi Társaság elnöke azt mondta: a magyar színészekbe már a Színművészeti Egyetemen beültetik azt, hogy a rendező előtt meg kell alázkodni, és ez megöli a művészetet.

Kálomista Gábor – egyetértve Vidnyánszky Attila szavaival – úgy véli, a Színművészeti Egyetemen az identitásképzés megnövekedett az oktatás kárára, vagyis egyre kevesebb a szakma és egyre több az identitás. Kiemelte, ha a 18-19 évesek, akik bekerülnek az egyetemre és nem értenek egyet az intézmény összes politikai megnyilvánulásával, akkor nekik, ott a liberális képzés alapján nem sok jövőjük marad.

Akik önmagukat színházcsináló megmondóembereknek képzelik, roncsolják a magyar színházat és színházművészetet, ezen keresztül pedig a nézőket, ami megbocsájthatatlan. A rendszerváltás még nem érte el a színházi szakmát, itt a rettegés diktál (…) egy színész életét azonnal ketté lehet törni

– mutatott rá Kálomista Gábor. A színházigazgató szerint óriási a felelősség a színházi társadalmon, hogy meg merjen szólalni és ugyanilyen felelősség van a fenntartókon is.

Teljes adás: 

Hír TV

 

További epizódok

Varga Mihály: A kormány legfőbb célja az áremelkedések mérséklése

Varga Mihály: A kormány legfőbb célja az áremelkedések mérséklése

A HrTV Bayer Show című műsorának Varga Mihály, pénzügyminiszter volt a vendége. 2022. december 04.
Bayer show - Kósa Lajos: Életveszélyes, amit a baloldal művel

Bayer show - Kósa Lajos: Életveszélyes, amit a baloldal művel

Életveszélyes, amit a baloldal művelt az amerikai pénzek ügyében - erről Kósa Lajos beszélt a Bayer Showban. 2022. november 27.
Bayer show - Kovács Zoltán: Az európai baloldal valójában nem akar velünk megállapodni

Bayer show - Kovács Zoltán: Az európai baloldal valójában nem akar velünk megállapodni

A Bayer Zsolt vendége Kovács Zoltán, a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár volt. 2022. november 20.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Deutsch Tamás: Az elítélt árnyékminiszter tollba mondta Brüsszelben a DK által kitalált rágalmakat

Deutsch Tamás: Az elítélt árnyékminiszter tollba mondta Brüsszelben a DK által kitalált rágalmakat

Az Európai Parlamentben általánossá vált, hogy tényfeltáró delegációkat menesztenek Magyarországra és Lengyelországba, ami méltatlan az európai együttműködéshez – hívta fel rá a figyelmet Deutsch Tamás a Bayer show-ban. A Fidesz európai parlamenti képviselője azt pedig különösen méltatlannak nevezte, ahogy a hazánkban történő vizsgálódásokat szervezik.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!