2020. június 4.,
csütörtök, Bulcsú napja

Gulyás Gergely: Európa jövőjének záloga Közép-Európa

Hír TV

2019. május 12., vasárnap 19:29

Nagy karriert futott be az ellenzéki sajtóban, hogy a műsor nézői a Fidelitas szervezésében vannak jelen a Hír TV stúdiójában – kezdte műsorát a neves újságíró. Ráadásul további nyomozni valójuk is akad majd az elvtársaknak, mert Bayer Zsolt felfedte azt is, hogy időnként a baráti társaságát is be szokta szervezni a közönség soraiba.

„Új távlatok nyíltak az érettségi rendszerében”, már harmincezer diák írta alá azt a tiltakozó petíciót, amely szerint „túl nehéz volt a matematika érettségi”. Rögtön találtak is mellé egy pedagógust, aki igazat adott nekik. Az ellenzéki sajtó hisztériázni kezdett. Régen az utolsó pillanatban elkezdtek tanulni, voltak stiklik, de az sosem jutott volna eszükbe, hogy tiltakozni kezdjenek az érettségi ellen – mesélte el a műsorvezető.

Németországban az alkotmánybíróság törvényellenesnek ítélte már sz újonc katonák orvosi vizsgálatát is, mert diszkriminációtól tartanak. „Össze is áll egy szép új világ, nem?” – tette fel a költői kérdést Bayer Zsolt.

„Jövőre a diákok – ha van egy csöpp kis eszük – nem azért fognak tiltakozni, hogy nehéz az érettségi, hanem hogy miért kell érettségizni? Aztán majd aki teljesen vak, az elmegy mesterlövésznek valamelyik hadseregbe, mert nem lehet őt megakadályozni abban, ha egyszer ő mesterlövész akar lenni…” – fogalmazott a publicista.

Conchita Wurst Bécsben egy videóüzenettel szavazásra buzdította az európai voksolókat. Bayer szerint el kell menni szavazni, hogy nehogy véletlen csak azok menjenek el szavazni, akik valójában szeretik a szakállas nőként hírhedté vált énekest.

Videó bejátszásban Brüsszeli képek látszottak, amelyen feldühödött muszlimok kövekkel dobálnak egy iskolát, ahol – mint kiderült semmi nem igaz belőle – azt a hírt hallották, hogy egy muszlim kislányt megerőszakoltak. „A képeket elnézve pedig mégis csak fel kell merüljön a fejünkben egy ember, akit úgy hívnak, hogy Jean-Claude Juncker” – tette hozzá a műsorvezető.

„Ugorjunk át Bécsbe egy pillanatra, ugyanis te részt vettél a bécsi Operabálban” – mondta vendégének, Gulyás Gergely kancellária-miniszternek Bayer Zsolt, majd így folytatta: „és ráadásul ahogy ezt a Der Standard megírta, Strache vendégeként szerepeltél ott, és a Der Standard ezt Strache bűneiként sorolta fel, hogy lám-lám, nem átallott a szélsőjobboldali, náci Strache meghívni ezt a szemmel láthatóan szélsőjobboldali náci Gulyás Gergelyt.”

Sosem volt még Operabálon, de az osztrák alkancellár a régi ismeretség okán a szerb külügyminiszterrel együtt meghívta. Gulyás Gergely csak később értesült róla, hogy az osztrák Néppárt meghívottja éppen Conchita Wurst volt. „Azon a kvótán már nem volt hely” – szögezte le a miniszter.

„Nekünk addig érdekünk az Európai Néppárt tagsága, míg a jó együttműködés fenntartható. Ma kétségkívül erős kétségek merülnek fel ezzel kapcsolatban, hogy nagyon finom legyek. Meg kell várni az EP-választásokat, az mindenki számára egy visszajelzés lesz” – vélekedett a műsorban a kancellária-miniszter.

Hír TV