2023. 12. 04. Hétfő Borbála, Barbara napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Híradó 15:00

Bayer show

Gulyás Gergely: Európa jövőjének záloga Közép-Európa

Nagy karriert futott be az ellenzéki sajtóban, hogy a műsor nézői a Fidelitas szervezésében vannak jelen a Hír TV stúdiójában – kezdte műsorát a neves újságíró. Ráadásul további nyomozni valójuk is akad majd az elvtársaknak, mert Bayer Zsolt felfedte azt is, hogy időnként a baráti társaságát is be szokta szervezni a közönség soraiba.

  • Gulyás Gergely: Európa jövőjének záloga Közép-Európa

„Új távlatok nyíltak az érettségi rendszerében”, már harmincezer diák írta alá azt a tiltakozó petíciót, amely szerint „túl nehéz volt a matematika érettségi”. Rögtön találtak is mellé egy pedagógust, aki igazat adott nekik. Az ellenzéki sajtó hisztériázni kezdett. Régen az utolsó pillanatban elkezdtek tanulni, voltak stiklik, de az sosem jutott volna eszükbe, hogy tiltakozni kezdjenek az érettségi ellen – mesélte el a műsorvezető.

Németországban az alkotmánybíróság törvényellenesnek ítélte már sz újonc katonák orvosi vizsgálatát is, mert diszkriminációtól tartanak. „Össze is áll egy szép új világ, nem?” – tette fel a költői kérdést Bayer Zsolt.

„Jövőre a diákok – ha van egy csöpp kis eszük – nem azért fognak tiltakozni, hogy nehéz az érettségi, hanem hogy miért kell érettségizni? Aztán majd aki teljesen vak, az elmegy mesterlövésznek valamelyik hadseregbe, mert nem lehet őt megakadályozni abban, ha egyszer ő mesterlövész akar lenni…” – fogalmazott a publicista.

Conchita Wurst Bécsben egy videóüzenettel szavazásra buzdította az európai voksolókat. Bayer szerint el kell menni szavazni, hogy nehogy véletlen csak azok menjenek el szavazni, akik valójában szeretik a szakállas nőként hírhedté vált énekest.

Videó bejátszásban Brüsszeli képek látszottak, amelyen feldühödött muszlimok kövekkel dobálnak egy iskolát, ahol – mint kiderült semmi nem igaz belőle – azt a hírt hallották, hogy egy muszlim kislányt megerőszakoltak. „A képeket elnézve pedig mégis csak fel kell merüljön a fejünkben egy ember, akit úgy hívnak, hogy Jean-Claude Juncker” – tette hozzá a műsorvezető.

„Ugorjunk át Bécsbe egy pillanatra, ugyanis te részt vettél a bécsi Operabálban” – mondta vendégének, Gulyás Gergely kancellária-miniszternek Bayer Zsolt, majd így folytatta: „és ráadásul ahogy ezt a Der Standard megírta, Strache vendégeként szerepeltél ott, és a Der Standard ezt Strache bűneiként sorolta fel, hogy lám-lám, nem átallott a szélsőjobboldali, náci Strache meghívni ezt a szemmel láthatóan szélsőjobboldali náci Gulyás Gergelyt.”

Sosem volt még Operabálon, de az osztrák alkancellár a régi ismeretség okán a szerb külügyminiszterrel együtt meghívta. Gulyás Gergely csak később értesült róla, hogy az osztrák Néppárt meghívottja éppen Conchita Wurst volt. „Azon a kvótán már nem volt hely” – szögezte le a miniszter.

„Nekünk addig érdekünk az Európai Néppárt tagsága, míg a jó együttműködés fenntartható. Ma kétségkívül erős kétségek merülnek fel ezzel kapcsolatban, hogy nagyon finom legyek. Meg kell várni az EP-választásokat, az mindenki számára egy visszajelzés lesz” – vélekedett a műsorban a kancellária-miniszter.

Hír TV

 

 

További epizódok

Kovács Zoltán: „Présember Úr” a történelem szellemvasútján ül + videó

Kovács Zoltán: „Présember Úr” a történelem szellemvasútján ül + videó

Ha antiszemitizmusról és zsidóellenes támadásokról van szó, akkor David Pressman nagykövet inkább a saját hazájában nézzen szét - ezt javasolta Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár a Bayer show-ban. 2023. december 03.
Bayer show - Németh Szilárd: Hiszek abban, hogy az EU túléli ezeket a senkiháziakat + videó

Bayer show - Németh Szilárd: Hiszek abban, hogy az EU túléli ezeket a senkiháziakat + videó

Komoly beavatkozás történik Brüsszelből a magyar döntéshozatalba, el akarják venni az életünket és a hazánkat. 2023. november 26.
Orbán Balázs: Csak azok tartózkodhatnak itt, akiket a magyarok akarnak, hogy itt tartózkodjanak + videó

Orbán Balázs: Csak azok tartózkodhatnak itt, akiket a magyarok akarnak, hogy itt tartózkodjanak + videó

A miniszterelnök politikai igazgatója kifejtette: a vendégmunkások csak a munkavégzés idejéig lehetnek itt, ez hozzájárul a gazdaság teljesítményéhez. 2023. november 19.

Legfrissebb híreink

Megnyitott az eplényi sípálya

Megnyitott az eplényi sípálya

Megnyitott az eplényi sípálya, a téli sportok kedvelői egyelőre az A1-es pályát és a tanulópályát használhatják - közölte a Síaréna Vibe Park közösségi oldalán hétfőn.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!