2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Bayer show

Dömötör Csaba: Szintet ugrott a migránscsempészek agressziója a déli határnál

Eddig sem volt játék, ami zajlik, de mostantól végképp komolyan kell venni, hiszen egyre inkább afgán tálibok szervezik az embercsempészetet a határainktól délre - hívta fel rá a figyelmet Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Bayer show-ban.

  • Dömötör Csaba: Szintet ugrott a migránscsempészek agressziója a déli határnál

A budapesti amerikai nagykövetről, a megszaporodott terrortámadásokról és az egyre erősödő migrációs nyomásról is megosztotta gondolatait a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára a Bayer show-ban.

Nem ez Pressman dolga

A budapesti amerikai nagykövet néhány napja amiatt kritizálta Orbán Viktor miniszterelnököt, mert találkozott az orosz elnökkel.

„Magyarország vezetője úgy döntött, hogy egy olyan ember mellé áll, akinek a hadserege ukrajnai emberiség elleni bűncselekményekért felelős (...) Miközben Oroszország az ukrán civileket támadja, Magyarország az üzletért könyörög” - írta David Pressman a közösségi oldalán. 

A bejegyzésre reagálva Dömötör Csaba a HírTV stúdiójában meglepőnek nevezte a kijelentés üzleti részét, főleg annak fényében, hogy kinek milyen gazdasági érdekek vannak Ukajnában. A politikus utalt arra, hogy az ukrán gazdák valójában nem is ukránok, hanem jellemzően nyugati vagy tengerentúli tulajdonosokat találni. 

Hozzátette, 

az amerikai híradások pedig egészen részletesen taglalják, hogy az amerikai elnök családtagjainak, milyen bizniszei voltak Ukrajnában. 

Egy nagykövetnek talán a mi értelmezésünkben az a dolga, hogy elősegítse, erősítse a két ország közötti kapcsolatokat minden esetben - jegyezte meg Dömötör Csaba. Bayer Zsolt annyival egészítette ki az államtitkár szavait, hogy szerinte

Pressman úgy viselkedik, mintha ő itt, hazánkban helytartó lenne.

Emlékeztetett, az Egyesült Államok az idén kétszer annyi dúsított uránt vásárolt Oroszországtól, mint tavaly, ugyanakkor az szerintük teljesen rendben van.

Van még a Nyugat számára kiút?

Dömötör Csaba a migráció és a terrorizmus kapcsolata okán elmondta, azok az országok, amelyekben jelentős iszlám közösség él, az Egyesült Királyság, Franciaország, Belgium, Hollandia, Spanyolország, Németország, valamint Svédország, különösen nagy veszélyben vannak. Az államtitkár azonban kiemelte: bár kevés az időnk, nem mondhatunk le arról, hogy van kiút. 

A politikus elmondta, egyetért Henry Kissinger volt amerikai külügyminiszterrel, aki a közelmúltban kijelentette, súlyos hiba volt teljesen különböző kultúrájú, vallású és felfogású embertömegeket beengedni. 

Egyre agresszívabb migránsok és tálibok a déli határnál

Dömötör szerint meg kell kérdezni, a határt védő rendőröket a tapasztalataikról, hiszen egyre erőszakosabbak az illegális bevándorlók. 

Azok a bűnözői csoportok és embercsempész csoportok, akik eddig szervezték, ők kiszorultak és egyre inkább átvették a helyüket a radikálisok, sajtóhírek szerint afgán tálibok is, vagy egyre inkább tálibok szervezik az embercsempészetet a határainktól délre

- mutatott rá. 

Dömötör Csaba közlése szerint nem lehet kizárni, hogy a bandák közötti összecsapások magyarországi területen is megtörténjenek.

Teljes adás: 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!