2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Körhinta

Következik:

Híradó 22:15

Külföld

A tálibok átveszik a déli határunknál gyülekező embercsempészek felügyeletét

A Magyar Nemzet délvidéki informátorai szerint a tálib kormány informális felügyelete alá kerülnek az Észak-Szerbiában működő afgán embercsempész bandák. A belső villongásokat lezárják, a pénzügyi források küldésének ellenőrzését már át is vették, a helyi hatóságok korrumpálására pénzt biztosítanak, sőt a fegyverek beszerzését is állják. Alig két és fél évvel az afganisztáni hatalomátvétel után a tálibok már Európa kapuit ostromolják.

  • A tálibok átveszik a déli határunknál gyülekező embercsempészek felügyeletét

Alig egy hónapja a Magyar Nemzet számolt be arról, hogy szintet lépett a migránscsempészek agressziója a déli határnál. Egy, a Délvidéken működő afgán embercsempész-bűnbanda megfélemlítő videókat kezdett elhelyezni a közösségi médiában. Magukat egyszerűen „killer group” (gyilkos csoport) néven emlegetik, és pisztolyt formáló öklöt mutatnak, valamint a nyak elmetszését imitáló mozdulatokat hajtanak végre a felvételeken. Addigra a helyzet a déli határ közelében egyébként is pattanásig feszült, ugyanis nemrég az embercsempészek már fegyvert is használtak a szerb rendőrök ellen.

A napokban egy új fejlemény vált beszédtémává az eddig egymással is versengő embercsempész bandák köreiben. Helyi informátoraink szerint zajlik a tálib hatalomátvétel a döntően afgán migránscsempészek felett. Az afgán kormánykörök pénzügyi és egyéb lehetőségeket azonosítottak az embercsempészetben, és azt is felismerték, hogy az egymás ellen is agressziót alkalmazó bandák felett aránylag könnyen átvehetik az irányítást.

A teljes cikket a Magyar Nemzet Online-on olvashatják. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Növelni tudta támogatottságát Trump a fiatalok körében

Növelni tudta támogatottságát Trump a fiatalok körében

A fiatalokon úszhat el Joe Biden amerikai elnök második ciklusa – írta a Reuters. A hírügynökség által az Ipsossal közösen elvégzett kutatás szerint ugyanis Donald Trump folyamatosan növeli támogatottságát a harminc évesnél fiatalabb amerikaiak körében.
Fegyverkeznek a skandináv országok

Fegyverkeznek a skandináv országok

A svéd honvédelmi bizottság pénteken ismertette az ország védelmi terveit 2030-ig tartalmazó jelentést, aminek tartalma igazán nem lepte meg a közvéleményt: várható volt, hogy történelmű léptékű fejlesztésbe kezd a friss NATO-tag.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!