2020. október 22.,
csütörtök, Előd napja

Dömötör Csaba: Az ellenzék egyszer az életben álljon a nemzeti ügyek mellé

2020. szeptember 20., vasárnap 21:52

Ha van kalap, az a baj, ha nincs kalap, az a baj – ilyen politikát folytat a magyarországi ellenzék Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerint. A politikus erről a HírTV Bayer show című műsorában beszélt rámutatva arra, hogy változatlanul azt látni, a baloldali pártok „a vírusnak szurkolnak” és csak a kormány, valamint az egészségügyi vezetők támadásával vannak elfoglalva.

Nehéz őszre készülünk – jelentette ki Dömötör Csaba Bayer Zsolt műsorvezető azon kérdésére, hogy a koronavírus-járvány második hulláma jobban megviseli-e a hangulatában országot, mint a tavaszi. A politikus a nemzeti konzultáció visszaküldési aránya, a közel 2 millió válasz alapján elmondta, egyértelműen a vírus az, ami ma foglalkoztatja a lakosságot.

Egy olyan jelenséggel állunk szemben, amelynek nagy része még most is ismeretlen és meghatározza a mindennapjainkat – tette hozzá.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerint nem szabad elmenni szó nélkül amellett, hogy a baloldali pártok - mint fogalmazott - szintet léptek abban, hogy akadályozták a nemzeti konzultációt.

Az ellenzéki politikusok közül többen korábban is rongáltak nemezti konzultációs íveket, de odáig nem merészkedtek, hogy az íveket megpróbálják összegyűjteni és mind a mai napig nem tudni, hány olyan ívet gyűjtöttek össze, amelyek nem jutottak el a címzetthez

– mutatott rá.

Dömötör szerint érthetetlen, hogy a „felkent demokraták”, miért akadályozzák azt, hogy az emberek elmondják a véleményüket egy olyan ügyről, amely mindenkit érint.

Az ellenzéknél egyébként járványügyben nincs olyan nap, amikor ne írnák felül a saját álláspontjukat

– tette hozzá. A politikus állandó jelenségnek nevezte, hogy

„van egy meccs, a magyarok küzdenek a vírus ellen, a baloldali pártok felbaktatnak a lelátóra és gyakorlatilag alig burkolt módon szurkolnak a vírusnak, az pedig nagyon sajnálatos, hogy semmi változás nincs ebben”.

Dömötör Csaba leszögezte, ebben a helyzetben minden közéleti szereplőnek az lenne a dolga, hogy az összefogást erősítse, ehelyett a baloldal a kormányon kívül az egészségügyi vezetőket támadja.

Amikor az egészségügyi vezetőket támadják, akkor voltaképpen a járvány elleni összefogást gyengítik, ez nem fér bele, egyszer az életben próbálják már ki, milyen a nemzeti ügyek mellé állni

– szólított fel a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.

A politikus arról is beszélt, hogy a magyar egészségügy felkészül a járvány második hullámra, ugyanakkor a feladat annak a megoldása, miként lehet az ország működőképességét fenntartani úgy, hogy közben a lehető legtöbb emberéletet sikerüljön megmenteni.

A Magyarországgal szembeni jogállamisági eljárással kapcsolatban Dömötör Csaba elmondta:

ez már a sokadik támadása hazánk ellen a balliberális pártoknak.

Szerinte ugyanis az unió kettős mércét alkalmaz, hiszen Belgiumban a börtönben öltek meg egy szlovák állampolgárt a börtönőrök, Szlovákiában pedig egy újságírót gyilkoltak meg - ezekben az esetekben azonban egyik tagállam sem emelte fel a hangját.

Teljes adás:

HírTV