2024. 10. 07. Hétfő Amália napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Szomszédaink a magyarok - Auzstria, Horvátország, Szlovénia 03:00

Bayer show

Bayer show - Orbán Balázs: Németország mostanra a kontinens betegévé vált + videó

A Bayer show-nak ezen a héten rendhagyó módon két vendége is volt. Az első részben Varga Mihály pénzügyminiszterrel, míg a másodikban Orbán Balázzsal, a miniszterelnök politikai igazgatójával beszélgetett Bayer Zsolt.

  • Bayer show - Orbán Balázs: Németország mostanra a kontinens betegévé vált + videó

A Bayer show első felében Varga Mihály pénzügyminiszter volt a vendég, aki kifejtette véleményét arról, hogy súlyos csapás az európai gazdaságra a kínai elektromos autókra kivetendő kiegészítő vám. A politikus kiemelte, 

kereskedelmi háborúba kezdünk bele Kínával, akivel össze vagyunk kötve számtalan szálon. 

Varga Mihály rámutatott, nemcsak egyszerű olcsó anyagokra kell gondolni, hanem olyan alapanyagokra, amit beépítenek - pont ezért tiltakozott a német autóipar egyébként - az európai autókba, az európai gépekbe, eszközökbe. Nem látjuk még a végét.

Attól tartok, hogy mivel Kína az elmúlt években a Draghi-jelentés szerint is tízszer olyan gyorsan növekedett, mint az Európai Unió gazdasága, minthogyha a gazdasági erő azon az oldalon lenne, és nem annyira nálunk

- tette thozzá. 

Támadás alatt a békepárti álláspont

A magyar kormány kihirdette a gazdasági semlegesség politikáját. A miniszterelnök politikai igazgatója azt mondta a Bayer show-ban: nem keverik a politikai ideológiát meg a különböző geopolitikai érdekeket, csak a nemzeti érdekalapon hajlandóak befektetési és energetikai döntéseket hozni.

Orbán Balázs kijelentette: hazánk nem akar részt venni abban a gazdasági hidegháborúban, ami jelenleg Európában zajlik. Ez ugyanis nem jó Magyarországnak, nem jó a magyar embereknek és nem jó a magyar vállalkozásoknak. Hozzátette:

Németország eddig Európa vezető gazdasága volt, mostanra viszont a kontinens betegévé vált.

Ha a kormányt támadják, az a békepárti álláspont miatt történik

- erről is beszélt a politikai igazgató. Orbán Balázs azt mondta: nagyon nehéz lesz a következő másfél év, lejárató kampányok sorozatára számítanak a baloldaltól.

Teljes adás: 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!