2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:30

Bayer show

Bayer Show: A nagyapa nem egyszerű TSZ-elnök volt, hanem élet és halál ura

A Hír TV Bayer Show című műsorának Varga István, ügyvéd, volt országgyűlési képviselő volt a vendége. A műsorban többek között kiderült, hogy talált-e már tehetséges újságírót a jobboldalon és, hogy honnan eredeztethető az „Akasztós” becenév, de szó esett a bravúrosan megnyert, mindenki által veszett fejszének gondolt ügyeiről és lelepleződtek a Momemtum múltjának sötét foltjai.

  • Bayer Show: A nagyapa nem egyszerű TSZ-elnök volt, hanem élet és halál ura

Engedd meg, hogy egy idézetet felolvassak neked, mely egy október 23-i ünnepségen hangzott el.  “56-ban a nagyszüleink nemzedékének kevés dolog volt annyira egyértelmű, minthogy Magyarországnak nyugati típusú polgári demokráciákban van a helye” ,még egyszer nagyszüleink nemzedékének, és még egy idézet, ugyanettől az embertől: “ Azok ellen léptek fel - mármint a nagyszülők - , akik a nevükben ugyan a néppel, de csak saját kicsi klikkjük érdekében gyakorolták a csalással szerzett hatalmat, pont úgy, mint ma is” Tudod, hogy kitől van ez az idézet? - kérdezte Bayer Zsolt, műsorvezető

Hogyne. Fekete-Győrtől, az elnöktől, az ifjú titántól, az ifjú forradalmártól, az ifjú lenin-fiútól.

- válaszolt Varga István.

Fekete-Győr András, így van. Ő, aki a nagyapja nemzedékére hivatkozik október 23-án, több sebből vérzik, a torka véres és, ha én lennék Fekete-Győr András akkor valószínűleg mélyen hallgatnék(...) Az egésznek az az apropója, hogy te személyedben mélységesen érintve vagy ebben az egész Fekete-Győr storyban. - reflektált Bayer Zsolt.

Igen, apámnak az öccse, aki egy kiváló mérnökember volt, 1981-ben koncepciós per áldozata lett, mert az akkori párt első titkára a Vaskó elvtárs és a nagyapa, Fekete-Győr Endre a heves megyei tanács elnöke összevesztek egymással, az elvtársat kimentették Budapesten, sőt, jutalmat is kapott, az én nagybátyámat aki büntetlen előéletű volt, egy kiváló feltaláló volt, a Rurh-vidéken ma is az ő szabadalmával dolgoznak a németek, őt 4 éves szabadságvesztéssel hűtlen kezelésért elítélték és, amikor kiszabadult rövidesen utána meg is halt, így aztán ez számomra több, mint vért kíván. Kértem az iratokat a Levéltárból, az iratok egy része elveszett, biztos kitették az esőre, a másik fele már megvan, úgyhogy ezt alaposan meg fogjuk majd nézni (...) szóval a nagyapa nem egyszerű TSZ elnök volt, hanem élet és halál ura volt Heves megyében és rendkívül szomorú, hogy most rá hivatkozik, amikor nem egy egyszerű párttag volt, hanem egy igazi vérbő kommunista

 - mondta Varga István.

A teljes adás:

 

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!