2022. 07. 07. Csütörtök Apollónia napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Mozaik 09:00

Kék hírek

„Szia, motorozni mentem, majd jövök” - 15 éves motorost gázolt halálra a vonat

Középiskolás focista halt szörnyet a Hort és Vámosgyörk között történt vonatbalesetben péntek este. Ballagó Ákos, a jászárokszállási csapat védője egy barátjával motorozott, amikor egy vasúti átkelőben a sínekre hajtott és elgázolta az éppen akkor érkező intercity. Az édesapja szerint a fia mindig körültekintően hajtott.

Mécsesek pislákolnak a Vámosgyörkhöz közeli vasúti átkelő közelében. Mellettük motoros kesztyűk és védőfelszerelések, illetve járműalkatrészek hevernek. A 15 éves Ákosé voltak, aki péntek délután így köszönt el apjától: - Szia, motorozni mentem, majd jövök! A középiskolás édesanyja akkor egy céges rendezvényen volt, így ő lemaradt gyermeke utolsó szavairól.

Ákos a Bors információi szerint egy barátjával töltötte a délutánt. Bence lemaradt, Ákos pedig elkezdte keresni. A szóban forgó vasúti átkelőhöz egy földes, kövekkel teli út vezet. A vágánynál a fénysorompó működik, de munkatársaink személyes tapasztalatai alapján nappali fényviszonyok mellett nehezen kivehető. Egyelőre nem tudható pontosan, hogy miért, de Ákos a sínekre hajtott, és összeütközött az éppen érkező vonattal. A szerelvény közel 200 méteren keresztül tolta maga előtt. A fiúnak esélye sem volt a túlélésre. 

Egyszerűen nem fér a fejembe!- mondta lapunknak Ballagó Zsolt, az elhunyt fiú édesapja, aki kifejtette, hogy Ákos mindig komolyan vette a közlekedési szabályokat. 

- Tavaly, a nyolcadik osztály végén lehetőséget kapott rá, hogy kedvezményesen jogosítványt szerezzen motorra. Régi vágya volt, hogy vegyen magának egy járgányt, a spórolt pénzével ennek megfelelően jól bánt. Félretette az ösztöndíját, a születésnapi ajándékét és a locsolópénzét is – magyarázta Zsolt, és elmesélte, hogy Ákos autószerelőnek készült, és aktívan focizott a jászárokszállási csapatban.

Igazi vagány gyerek volt, a lányok kedvence, most pedig a temetését kell intéznem.

- Péntek este rendőrök jöttek, és mondták, hadd jöjjenek be. Ebből már sejtettem, hogy baj van. Egy perccel később már tudtam, hogy mi történt. A helyszínre képtelen voltam kimenni. Nem vagyok olyan típus, aki az átjáróban fog síremléket kitenni. A Kékesen van egy kegyeleti hely a motorosnak, inkább oda teszünk majd le egy táblát – mondta még az édesapa, majd kikísérte munkatársainkat a kertjéből. 

Vannak önöknek gyermekeik? Nagyon vigyázzanak rájuk

– búcsúzott, miközben megmutatta az előkertet, amelyben még Ákos nyírta le a füvet.

Borsonine

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

ORFK: 11 162-an érkeztek Ukrajnából szerdán

Az ukrán-magyar határszakaszon 5725 ember lépett be szerdán Magyarországra, a román-magyar határszakaszon belépők közül 5437-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK).

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!