2024. 04. 28. Vasárnap Valéria napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Célpont 20:10

Kék hírek

Politikai támadássorozat történt Budapesten

Politikai támadássorozat történt, ruha alapján választották ki a szélsőbalos aktivisták, hogy kiket vernek agyba-főbe a hét végén Budapesten - jelentette ki a rendőrség.

  • Politikai támadássorozat történt Budapesten

Jó pár erőszakos támadás történt. Az internetre is felkerült felvételek szerint,  símaszkos támadók minden ok nélkül rátámadtak egy munkába igyekvő férfira és viperával agyba-főbe verték.

Történtek más támadások is. A tomboló baloldaliak a Budai Várból történt 1945. évi kitörés évfordulója miatt gyűltek össze, amelyről magyar és német nemzeti radikálisok, minden évben megemlékeznek.

Az elkövetők között sok volt a külföldi, és csaknem felük nő volt, akik aktívan verekedtek.

A BRFK Nyomozó Főosztályán a magyar nőt, a külföldi férfit és két külföldi nőt közösség tagja elleni erőszak bűntett, illetve annak előkészülete miatt hallgatták ki gyanúsítottként, majd vették őrizetbe.

A sérülteket kórházban ápolják.

Az ügy részleteiről a Budapesti Rendőr-főkapitányság 2023. február 13-án 11 órakor sajtótájékoztatót tartott a Rendőrségi Igazgatási Központban.

A sajtótájékoztatón Nyerges Béla, a BRFK Nyomozó Főosztályának osztályvezetője számolt be a részletekről.

A csoportosulás a Mérce, valamint a Jámbor Andráshoz köthető Szikra Mozgalom szervezésében gyűlhetett össze. Pócza István Németország-szakértők kapcsoltuk, hiszen az önmagukat náciellenesnek nevező erőszakos aktivisták leginkább Németországban aktívak.

KAPCSOLÓDÓ: 

NJSZ: A nemzetközi baloldal vörös brigádjai aktív támadásba lendültek hazánkban + videó

Hátulról, viperával ütöttek le és vertek meg egy férfit Gazdagréten + videók

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!