2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Kék hírek

Hátulról, viperával ütöttek le és vertek meg egy férfit Gazdagréten + videó

Viperával felszerelkezett, símaszkos banda támadt rá egy 40 körüli férfira a XI. kerületben péntek délután. A gazdagréti dohánybolt alkalmazottja súlyosan megsérült – írta meg a Metropol. A Magyar Nemzet közlése szerint az interneten és a közösségi médiában többen arról írtak, hogy a támadók az Antifa tagjai, aki Németországból érkezhettek az 1945-ös kitöréssel kapcsolatos rendezvények okán.

  • Hátulról, viperával ütöttek le és vertek meg egy férfit Gazdagréten + videó

A szemtanúk szerint a férfi valószínűleg dolgozni ment, és azután támadták meg, miután leszállt a buszról. A helyszínen található vértócsa bizonyítja a tettlegességet. 

A szomszédos üzletből egy fiatal lány próbált a férfinak segíteni, de nem tudta elállítani a vérzést. Az áldozatot ezután a mentők kórházba szállították. 

A rendőrség a helyszínt lezárta, a szomszédos üzlet dolgozója szerint a dohánybolt két másik alkalmazottját bevitték a kapitányságra, hogy tanúként hallgassák ki őket. A támadás oka egyelőre ismeretlen.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenységirányítási Központjába 2023. február 10-én 12 óra 28 perckor bejelentés érkezett arról, hogy a XI. kerületi Gazdagréti téren egy férfit megvertek.

„A férfit kórházba vitték. A XI. kerületi Rendőrkapitányság felfegyverkezve, csoportosan elkövetett garázdaság bűntett gyanúja miatt nyomozást rendelt el ismeretlen tettes ellen. Az adatgyűjtés jelenleg is folyamatban van” – írta a Budapesti Rendőr-főkapitányság a Metropol kérdésére.

Az Antifa támadott?

Az interneten és a közösségi médiában többen arról írtak, hogy a támadók az Antifa tagjai, aki Németországból érkezhettek az 1945-ös kitöréssel kapcsolatos rendezvények okán, és ruházata miatt támadtak rá hátulról a férfira. Ezt egyelőre semmilyen hivatalos forrás nem támasztja alá, viszont egy friss profilról két videót is feltöltöttek a YouTube-ra a kegyetlen támadásról, ahol szintén a fenti információt közölték.

A BRFK három szombati budavári gyűlést engedélyezett, hármat elutasított

Hat gyűlést jelentettek be szombatra, február 11-ére a budai Vár területére, ezek közül a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) háromnak a megtartását tudomásul vette, a másik hármat viszont megtiltotta.

A BRFK csütörtökön a rendőrség oldalán a tiltó határozatot azzal indokolta, hogy "a gyülekezés helyszíne olyan országos jelentőségű történelmi emlékhely, illetve időpontja olyan nap, ami a nemzetiszocialista diktatúra uralma alatt elkövetett embertelen bűnök áldozataira emlékeztet".

Felhívták a figyelmet arra is, hogy a tiltó határozatokat a jogszabályi előírásoknak megfelelően közzétették a rendőrség honlapján.

A dokumentumok szerint a BRFK három, magánszemély által kezdeményezett, a Bécsi kapunál tartandó gyűlést tiltott meg: az egyiken Budapest 1945-ös ostromának áldozataira, a másikon a "kitörésben részt vett hősökre" emlékeznének, a harmadik pedig a bejelentés szerint "neonáci túra" elleni tiltakozás lenne. Utóbbival kapcsolatban a rendőrség azt közölte, a társszervi tájékoztatás szerint az adott gyűlés összefüggésbe hozható a "kitörés napi" megemlékezéssel és "a bejelentő személyével kapcsolatban is bizonyos jellegű összefüggésekre mutatott rá".

Azt írták: a BRFK biztosítja a gyülekezési jog békés gyakorlását, ugyanakkor intézkedni fog a jogsértések elkövetőivel, a betiltott gyűléseken résztvevőkkel, a be nem jelentett gyűlések szervezőivel, megtartóival szemben.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!