2021. 12. 04. Szombat Borbála, Barbara napja
Jelenleg a TV-ben:

Soroló

Következik:

Hírek 08:00

Kék hírek

Életfogytiglanra ítélte a bíróság a soroksári futónő gyilkosát

Az ügyészség azzal vádolja R. Szilvesztert, hogy ő volt az, aki 2013-ban meggyilkolta Gyurik Krisztinát, aki a szokásos futására indult Soroksáron. Először megerőszakolta, majd végzett vele, ezek után elvette az értékeit, majd elmenekült. A rendőrség csak 5 évvel később találta meg a gyilkost. A férfi eddig tagadta a gyilkosságot, azzal védekezik, hogy ő már holtan találta meg a nőt. A bíróság ma elítélte a férfit.

R. Szilveszter FOTÓ: KONCZ MÁRTON - ORIGO

A mai tárgyalás egy kis késéssel, nagy médiaérdeklődés mellett kezdődött el a Fővárosi Törvényszéken. R. Szilveszter személyesen nem volt jelen a bíróságon, távmeghallgatással kapcsolták be a tárgyalóterembe. Egy asztalnál ült fekete pulóverben, az arcát fekete maszk takarta, a hosszú fekete haját pedig copfba kötötte.

A bíró egyből az ítélethirdetéssel kezdte a tárgyalást. 

A BÍRÓSÁG BŰNÖSNEK MONDTA KI R. SZILVESZTERT EMBERÖLÉSBEN, SZEXUÁLIS ERŐSZAKBAN ÉS KIFOSZTÁSBAN, EMIATT ÉLETFOGYTIGLANI FEGYHÁZBÜNTETÉSRE ÍTÉLTE, AHONNAN LEGKORÁBBAN 35 ÉV LETÖLTÉSE UTÁN SZABADULHAT FELTÉTELESEN.

Megfojtotta, majd kirabolta

A többgyerekes családanya, Gyurik Krisztina 2013 szeptemberében azért indult el otthonról, hogy a szokásos útvonalán fusson. Azonban soha többé nem ért haza. A CSALÁDJA GYANAKODNI KEZDETT, AMIÉRT NEM ÉRKEZETT MEG IDŐBEN, EZÉRT HÍVTÁK A RENDŐRSÉGET, AKIK NEM SOKKAL KÉSŐBB MEGTALÁLTÁK A MEGKÖTÖZÖTT HOLTTESTÉT. 

A rendőrök évekig hiába keresték a tettest, de 2018-ban fordulat történt az ügyben. Egy férfinak, aki betörés miatt évek óta börtönben volt, egyezett a DNS-mintája azzal, amit a gyilkosság helyszínén találtak. Ezenfelül az anya telefonja is nála volt.

R. Szilveszter egy levélben azt írta a bíróságnak, hogy biciklizés közben vette észre a nőt, de akkor már halott volt.

ODAMENT ÉS ÁTNÉZTE A NŐ RUHÁJÁT, HOGY VAN-E NÁLA VALAMI ÉRTÉK. VÉLETLENÜL MEGVÁGTA MAGÁT A BICSKÁJÁVAL, ÍGY KERÜLHETETT ODA A DNS-E.

Ezek után elvette a telefonját, majd elmenekült.

 

Origo.hu/HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!