2024. 05. 28. Kedd Emil, Csanád napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Kék hírek

Kalapáccsal fenyegette a biciklist a taxis + videó

Kalapáccsal fenyegetőzött egy taxis Zuglóban, mert egy kerékpáros felhívta a figyelmét, hogy nem engedett át egy családot a zebrán. Az országos taxisszövetség elnöke nem hagyja annyiban az estet. Metál Zoltán szerint az elkövetőt ki kell zárni a taxisok közül. Az ügyben a rendőrság is nyomoz.

  • Kalapáccsal fenyegette a biciklist a taxis + videó

Kalapáccsal a kezében támadt egy biciklisre egy taxis Budapesten. A nem mindennapi esetet a kerékpáros fejkamerája rögzítette. Az incidensnek azonban előzménye is volt. Ahogy a felvételen is látszik a biciklis az Erzsébet királyné útján haladt a Városliget felé, amikor az egyik kereszteződésnél megállt, hogy egy anya és két kisgyermeke átkeljen a zebrán. A taxis azonban nem állt meg és továbbhajtott.

"Vélhetően tükörből láthatta, hogy nem tetszésem a jobb kezem középső ujjával jeleztem neki." - nyilatkozta a Budapesti Autósok közösségének a kerékpáros.

Kalapáccsal nem javítunk autót, nem érvelünk, tehát mindenképpen ez a cselekedet indokolatlan volt, pláne ilyen fenyegető mozdulattal, és főleg abban a közlekedési helyzetben, mert nem tudom, hogy a kerékpáros meg tud-e állni abban a biztonságos távolságban, hogy ő ne érintkezzen azzal a meglendített kalapáccsal. -  mondta a közlekedési szakpszichológus, Karap Gergely.

Erről már egy közlekedési pszichológus nyilatkozott a híradónknak. Karap Gergely szerint amilyenek az életben vagyunk, olyan a közlekedésben is a stílusunk.

Nem helyén való, és nem ide való. Tehát ezeket a személyeket ki kell szűrni.

Ezt már a taxis szövetség elnöke mondta híradónknak. Metál Zoltán hozzátette - a kolléga felkutatása még folyamatban van.

Sajnos egy ilyen világban élünk, de akkor sem jogosít fel senkit arra, hogy egy kalapácsot elővegyen. Lehet, hogy az lesz a magyarázat, hogy a biciklis kerekét akarta megjavítani, de a viccet félretéve, nem lehet olyan pillanat egy taxis szolgáltatást végzőnek, hogy egy ilyen cselekményt végezzen. - mondta Metál Zoltán, az Országos Taxis Szövetség elnöke.

Az ügyben rendőrségi eljárás van folyamatban. A HírTV által megkérdezett jogász szerint a taxis viselkedése kimeríti a garázdaság fogalmát, így akár felfüggesztett börtönbüntetésre is ítélhetik.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Prágában üléseznek pénteken a NATO külügyminiszterei + videó

Prágában üléseznek pénteken a NATO külügyminiszterei + videó

Prágában találkoznak pénteken a NATO külügyminiszterei azért, hogy előkészítsék a júliusi washingtoni csúcsot. Feltehetően a 100 milliárd eurós ukrajnai alap kérdése, illetve Ukrajna csatlakozása is téma lesz. A Híradóban, a NATO brüsszeli központjából kapcsoltuk Bugnyár Zoltánt.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!