2022. 05. 18. Szerda Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Háború Ukrajnában 04:40

Kék hírek

Családirtás a XVIII. kerületben: késsel a kezőben, szó nélkül ment be szülei szobájába a fiú

A Fővárosi Főügyészség különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra.

A vád szerint a jelenleg is előzetes kényszergyógykezelés alatt álló 41 éves férfi 2020 őszén XVIII. kerületi közös otthonukban több késszúrással megölte az édesanyját és a nevelőapját.

A vádirat szerint a most 41 éves férfi az édesanyjával és annak házastársával – mint a nevelőapjával – élt együtt egy XVIII. kerületi társasházi lakásban. A vádlott nem dolgozott, zárkózott életet élt, párkapcsolatot nem létesített, idejének túlnyomó részét otthon töltötte.

2020. október 25-én az esti órákban mindhárman otthon tartózkodtak, a megszokott tevékenységeiket végezték, ám miután a sértettek aludni mentek, a vádlott – ismert előzmény nélkül – elhatározta, hogy megöli az édesanyját és a nevelőapját.

A gyilkos nem sokkal éjfél után a konyhaszekrény fiókjából magához vett egy konyhakést, majd azzal bement a sértettek szobájába, mire az ágyukban fekvő szülei felkeltek. A férfi ekkor rájuk támadt, mindkettőjüket többször megszúrta. A sértettek a támadás elől megpróbáltak a lakásból kimenekülni, ám az elszenvedett sérüléseik miatt mindketten perceken belül, még a helyszínen életüket vesztették.

A vádlott ezután a lakásban maradt, majd a délutáni órákban felhívta a segélyhívót, elmondva, mit tett. Ezt követően a rövid időn belül kiérkező rendőrök a helyszínen elfogták.

A Fővárosi Főügyészség különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra, ám büntethetőséget kizáró ok miatt az elkövető felmentésére és kényszergyógykezelésének elrendelésére tettek indítványt.

 

Blikk

Kép: Police.hu

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

A gyalázat napja

A Newsmax 42 perces dokumentumfilmje a Capitolium 2021. január 6-i ostromáról - Globál, szombat 23 óra, HírTV.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!