2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Orbán pénz kért, vejének egyre több cége, míg Mészárosnak pénze van

Hír TV

2018. január 7., vasárnap 22:00, frissítve: szerda 13:41

A választóktól kér pénzt Orbán Viktor. Sztrájkolhatnak a köztisztviselők, Mészáros Lőrinc pedig már az energiaiparba is bevásárolta magát. Heti összefoglaló.

Pénzgyűjtés

Támogatást kér a Fidesz szimpatizánsaitól a miniszterelnök. Orbán Viktor pártelnökként kér pénzt a Soros György elleni kampányra. Az Igazságügyi Minisztérium államtitkára az élenjárók között van, már a befizetett csekket is be tudta mutatni. Az ellenzék álságosnak tartja az államkasszából milliárdos propagandát finanszírozó Fidesz adománygyűjtését.

2018-as változások

Csökkenő internetáfa, növekvő minimálbér, új adó a turizmusban, jelentősen változó polgári perrendtartás. Az élet számos területén léptek életbe változások január elsejével. A kormány szerint az adócsökkentések nyomán nőni fognak az átlagbérek, és havi 4000 forinttal emelkednek a nyugdíjak. Az internet széles körű elterjesztéséért felelős miniszterelnöki biztos nem állít fel árkommandót az áfacsökkentés végrehajtásának ellenőrzésére.

Sztrájk

Sztrájkra készülnek a köztisztviselők, 10 év után béremelést akarnak. Ha a kormány erre nem hajlandó, akkor további 3 alkalommal is beszüntetik a munkát. Mindeközben a kabinet elbocsátásokra készülhet a közszférában: a Nemzetgazdasági Minisztérium ugyanis 5 milliárd forintot nyert uniós pályázaton a létszámleépítések kezelésére.

V18

Jobb- és baloldali kormányok tagjai mozgósítanak az országgyűlési választáson való részvételre – elsősorban a bizonytalanokat szeretnék megszólítani, és szavazásra ösztönözni a változás elérésére. 11-en szerveződtek csoportba Válasszunk 2018 néven.

Terjeszkedés

A gáz- és áramellátásban is terjeszkednek a kormányközeli cégek. Mészáros Lőrinc a Mátrai Erőműbe vásárolta be magát, ezzel a magyarországi áramellátás ötöde került az egykori gázszerelő kezébe.

És még…

Nem közpénzből osztott burgonyát a váci rászorulóknak – ezt állítja Rétvári Bence. A hazai kis- és közepes vállalkozásokkal kötne stratégiai megállapodásokat a Jobbik, ha kormányra kerül. Egyre több cége van a miniszterelnök vejének. Rövidesen egy szakmunkás is többet kereshet, mint egy tanár. Különösen védett adatokat is felhasználhatott az Állami Számvevőszék az Együtt átvilágításakor – állítja a párt elnöke. Embercsempészet miatt keresik a Csíki sör tulajdonosát az Amerikai Egyesült Államokban. Nagyobb beleszólást követelt az uniós ügyekbe Orbán Viktor. Hivatalosan is beperelte az Európai Bizottság Csehországot, Lengyelországot és Magyarországot a kötelező kvóták elutasítása miatt. Egyetlen jelölt mögé sorakoztak fel az ellenzéki pártok Lázár János városában. A lázadás után meghirdette a népakarat helyreállításának az évét Orbán Viktor.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!