2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Orbán erősebb befolyást szeretne az unióban

Hír TV

2018. január 3., szerda 13:30, frissítve: szerda 16:10

A miniszterelnök lengyel kollégájával tartott közös sajtótájékoztatót, melyen azt mondta, Közép-Európa a saját lábára állt, ennek megfelelően szólnának bele az EU ügyeibe.

Az európai emberek nem akarnak bevándorlást, az unió egyes vezetői azonban erőltetik a megbukott bevándorláspolitikát – hangoztatta Orbán Viktor, miután tárgyalt a lengyel miniszterelnökkel, Mateusz Morawieckivel.

Orbán szerint továbbra is védeni kell a határokat, és oda kell vinni a segítséget, ahol szükség van rá – itt köszönetet mondott Lengyelországnak a határvédelembe fektetett közös munkáért, és kiemelte, hogy a déli határ védelme közös európai ügy.

Közép-Európa a saját lábára állt, sikeres, és ennek megfelelő súllyal, markánsabban akar beleszólni az EU ügyeibe – jelentette ki a magyar vezető, majd elmondta, hogy létezik magyar vízió az Európai Unió jövőjére.

Nem akarunk birodalomban élni. Szabad, erős Európai Unió kell, erős tagállamokkal. Ha a tagállamok gyengék, akkor Európa is gyenge – fogalmazott Orbán, aki azzal folytatta, hogy a tárgyaláson szellemileg is értelmezték az európai életet, e szerint Európa európai kell maradjon, a bevándorlást el kell utasítani, a családokat és a gyermekvállalást viszont támogatni kell.

Orbán Viktor leszögezte azt is, hogy a lengyel–magyar gazdasági együttműködésben továbbra is nagy lehetőségeket lát.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!