2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 22:40

Balázs Péter: Nem vesszük el a küzdőteret

Hír TV

2018. január 3., szerda 14:48, frissítve: szerda 23:05

11 korábbi, bal- és jobboldali kormánytag szerveződött csoportba Válasszunk 2018 néven. Céljuk a választási mozgósítás, hogy minél többen vegyenek részt az országgyűlési választáson.

Korábbi kormánytagok gyülekeznek a budapesti Benczúr Hotelben. Balázs Péter volt külügyminiszter vezetésével Válasszunk 2018 néven összesen 11  volt miniszter és államtitkár alapított csoportot. Céljuk, hogy minél többen menjenek el szavazni a 2018-as választásra.

Mi magunk nem akarunk párt lenni. Tehát nem vesszük el a levegőt és a küzdőteret a pártoktól. És azért nem állunk pártok mögé, mert az a célunk, hogy a választók menjenek el, és ők válasszanak majd maguknak a demokratikus ellenzék pártjai közül – mondta Balázs Péter.

A csoport felhívásában megfogalmazott nyolc pontból álló, egyfajta nemzeti minimumot is. A témák a létbiztonság megteremtését, az egészségügy és az oktatás fejlesztését, a korrekt piacgazdasági viszonyok és a szociális jogállam kialakítását célozzák. Ezenkívül erősítené a hatékony európai határ-ellenőrzést és változtatna a jelenlegi külpolitikán.

Amennyiben ezt a nyolc pontot magukénak vallják – nem egy az egyben, de fő vonalaiban mindenképp –, akkor a mi bizalmunkat és támogatásunkat erre a választásra meg tudják szerezni. És részünkről a küldetésünk erre vonatkozóan be is fejeződött – nyilatkozta Raskó György, az Antall-kormány földművelésügyi tárcájának a közigazgatási államtitkára.

A csoport tagjai között bal- és jobboldali kötődésű emberek egyaránt vannak. Bod Péter Ákos és Raskó György az Antall-kormányban dolgoztak. Göncz Kinga a Gyurcsány-kormány, Balázs Péter pedig a Bajnai-kormány külügyminisztere volt, de Pusztai Erzsébet és Holoda Attila révén két korábbi, Orbán-kormányokban szerepet vállaló politikusok is helyet kaptak.

Itt nincs két ország, az ellenzék is nemzeti. Ennek a nemzetnek a tagjaiból áll, és nem lehet úgy vezetni az országot, hogy az ország egyik felét folyamatosan uszítom, mert annak előbb-utóbb súlyosabb következményei lesznek. Nem lehet állandóan háborúzni – véli Pusztai Erzsébet, az első Orbán-kormány egészségügyi államtitkára.

Arról, hogy a V18 csoport milyen konkrét eseményekkel, programokkal segítené az ellenzéket, egyelőre nem sokat árultak el az érintettek. Annyit azonban elmondtak, nem kizárólag a tavaszi országgyűlési választásokra készülnek, hanem a 2019-es önkormányzati, illetve az európai parlamenti voksolásra is igyekeznek mozgósítani.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!