2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Aranyesőben robbant „Voldemort Nagyúr” korrupciós bombája

2016. augusztus 7., vasárnap 21:40, frissítve: hétfő 15:52

Újabb korrupciós ügy rajzolódott ki a Fidesz körül, a betegek meleg étel nélkül maradtak Esztergomban, aranyeső Rióban, és az uniós tagságtól egyre messzebb kerülő Törökország – heti összefoglaló.

„Voldemort feltámadt, a bandaháború folytatódik” – uniós pénzek elnyeréséért kért kenőpénzt a Fidesz borsodi erős embere – írta a héten nyomozati iratokra hivatkozva a 168 óra. A hetilap meg is nevezte az illetőt, aki nem más, mint Mengyi Roland, Tiszaújváros parlamenti képviselője. Nyomozati iratokra hivatkozva az újság azt írta, hogy a kormánypárti politikus 10 millió forint kenőpénz fejében segített volna hozzá helyi vállalkozókat uniós forráshoz. Az elnyert támogatás jó részét vissza kellett volna osztaniuk a nyerteseknek a cikk szerint. Sajtóinformációk szerint egy félmilliárd forint keretösszegű pályázatot próbáltak meg elcsalni a fideszeshez köthető korrupciós ügyben.

Rogánék az éllovasok

Tavaly december és idén június között 7,2 milliárd forintot költöttek politikai reklámra és reprezentációra a minisztériumok, a hozzájuk tartozó hivatalok és a tulajdonukban lévő cégek a Hír TV összesítése szerint. Az éllovas a sajtóban csak propagandaminisztériumként emlegetett Miniszterelnöki Kabinetiroda. Rogán Antalék a Nemzeti Kommunikációs Hivatallal közösen közel négymilliárd forintot költöttek. A pénz egy részét a földprivatizáció népszerűsítése és a bevándorlás elleni kampány emésztette fel. Budapest forgalmas útjain egymást érik a legújabb plakátok.

Csak szendvicsek

Meleg étel helyett hétfő óta csak szendvicseket kaptak a betegek az esztergomi Vaszary Kolos Kórházban. Az intézményben a látogatóknak azt mondták, hogy néhány napon belül újra meleg ételt tudnak adni az osztályokon. Százmilliós tartozása van az esztergomi kórháznak, ezért bontottak szerződést – a Hír TV-nek ezzel magyarázta a kialakult helyzetet a kórházba ételt szállító vállalkozás egyik vezetője. A kórház vezetősége máshogy látja.

Külpol

Az osztrák külügyminiszter megerősítette, hogy Ausztria megszakítaná a tárgyalásokat Törökország uniós csatlakozásáról. A politikus szerint Ankara a sikertelen puccskísérlet utáni tisztogatásokkal még messzebb került az európai értékektől. Berlinben viszont egyelőre nem telt be a pohár.

Mit csinál Trump?

Visszakoznia kellett Donald Trumpnak két vezető republikánus politikus ügyében, akiknek mégis támogatja az újraválasztását, pedig pár napja még azt mondta, szó sem lehet erről – a Republikánus Párt elitje ekkor nyíltan szembefordult vele. Trump egyúttal bemutatta milliárdos üzletemberekből álló gazdasági tanácsadó csapatát is.

Tisztogatás

Több mint 150 tisztségviselőt menesztett a Fülöp-szigetek elnöke a drogellenes tisztogató hadjárat részeként. Bírák, katonatisztek, rendőrök és politikusok nevét olvasta fel nyilvánosan Rodrigo Duterte államfő, akiknek menniük kell. Szerinte ugyanis közük van az országban virágzó kábítószer-kereskedelemhez. Az elnök által megnevezett tisztségviselőknek 24 órán belül jelentkezniük kell a hatóságoknál, máskülönben a katonaság és a rendőrség vadászni fog rájuk.

Sport

Hivatalosan is megkezdődött a 31. nyári olimpia Rio de Janeiróban. Az olimpiai lángot a brazil maratoni futó, Vanderlei Cordeiro de Lima gyújtotta meg a Maracana Stadionban. Az első, Dél-Amerikában rendezett ötkarikás játékok nyitóünnepségén közel 10 ezer sportoló vonult fel – a 160 fős magyar csapat 93.-ként ment körbe az arénában.

Aranyos

Nem kellett sokat várni, és a magyar sportolók elkezdték szállítani az aranyérmeket az ötkarikás játékokon. Szász Emese párbajtőröző 15-13- ra legyőzte olasz ellenfelét, Rossella Fiamingót a döntőben, megszerezve az első aranyat, majd őt követte Hosszú Katinka, aki 4:26.36 perces, hatalmas világcsúccsal nyert 400 méter vegyesen az úszóversenyek szombati nyitónapján.

Vendée Globe

Harmadszor vág neki egyedül a világnak Fa Nándor. Az óceáni szólóvitorlázó novemberben startol a Vendée Globe-on, az egyetlen olyan versenyen, amelyen megállás nélkül kell körbehajózni a földet. A beugró az Atlanti- óceán átszelése volt, a távot új árboccal, vitorlával és kötéllel teljesítette a Spirit of Hungaryvel.

Bor, mámor…

300-féle bort lehet kóstolni a következő három hétben Balatonfüreden. A Tagore sétányra 25 pincészet települt ki. A Balatonfüredi Borheteket évente átlagosan 150 ezren keresik fel, a legtöbb vendéget az augusztus 20-i a hétvégére várják.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!