2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Csíksomlyói pünkösdi búcsú

Következik:

Híradó 13:00

Trump összevissza beszél, az elit hátat fordított neki

2016. augusztus 6., szombat 11:00, frissítve: vasárnap 07:24

Visszakoznia kellett Donald Trumpnak két vezető republikánus politikus ügyében, akiknek mégis támogatja az újraválasztását, pedig pár napja még azt mondta, szó sem lehet erről – a Republikánus Párt elitje ekkor nyíltan szembefordult vele. Trump egyúttal bemutatta milliárdos üzletemberekből álló gazdasági tanácsadó csapatát is.

Villámgyors pálfordulásra kényszerült Donald Trump: a republikánusok elnökjelöltje kedden még pártja két befolyásos politikusa ellen szólalt fel, pénteken viszont már támogatásáról biztosította őket. „Közös küldetésünk, hogy Amerikát ismét naggyá tegyük. Ezért támogatom képviselőházi elnökünket, Paul Ryant. Ő egy jó ember és egy belevaló fickó. Talán nem értünk egyet pár dologban, de többnyire egyetértünk, és csodálatos dolgokat fogunk tenni. És ha már itt tartunk, nagyra értékelem John McCain szenátort, amiért egyenruhában és közhivatalában is szolgálta a hazáját, és teljes mértékben támogatom az újraválasztását. Ez nagyon fontos. Együtt fogunk dolgozni” – mondta beszédében Donald Trump republikánus elnökjelölt.

McCainről egy évvel ezelőtt még nem nyilatkozott ilyen hízelgően Trump.

„Ő nem háborús hős. Azért lett háborús hős, mert elfogták. Én azokat szeretem, akiket nem fogtak el, sajnálom, hogy ezt kell mondanom...” – így Trump korábban.

Trumpnak azért kellett mégis beállnia a két politikus mögé, mert a pártelit már nyíltan szembefordult vele sorozatos botrányos kijelentései miatt.

Sokan azt is vállalják, hogy inkább átszavaznak a demokrata Hillary Clintonra, mint hogy Trumpot segítsék bejutni a Fehér Házba.

A populista milliárdos közben bemutatta gazdasági tanácsadói csapatát, amelynek tagjai az amerikai üzleti élet legsikeresebb szereplői. Mindannyian gyakorló gazdasági szakemberek, és többségükben milliárdosok.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!