2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Csíksomlyói pünkösdi búcsú

Következik:

Híradó 13:00

Hideget-meleget is kapott a megnyitó

2016. augusztus 6., szombat 15:55, frissítve: szombat 16:23

Felemásan értékelte a nemzetközi sajtó a XXXI. riói ötkarikás játékok pénteki ünnepélyes megnyitóját. Több lap szerint túl egyszerű műsort terveztek a házigazdák, más beszámolók a brazilos karneváli hangulatot emelték ki.

Ötletek nélküli ünnepség volt a riói olimpia megnyitója – az orosz Komszomolszkaja Pravda újságírója szerint. A szerző úgy látta, a kusza produkcióval csak imitálták a karnevált a brazilok. Szerinte talán még az is jobb lett volna, ha a ceremóniára szánt pénzt beteszik a fáklyába és úgy gyújtják meg.

A német Süddeutsche Zeitung szerint viszont meleg hangulatú és megható ünnepséggel indultak az ötkarikás játékok. A lap kiemelte: Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság német elnöke reálisan, de jóindulattal beszélt az amúgy sokat szidott brazil rendezésről a megnyitón.

Az olasz sportnapilap, a La Gazzetta dello Sport is az érzelmeket emelte ki. A lap szerint a szambával színesített ünnepség szép és szemet gyönyörködtető volt. A szerző hozzátette: a megnyitóval a brazilok egy kis optimizmust adtak a városnak és az egész világnak.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!