2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Belföld

Zaklatta és kirabolta az anyját egy kiskunhalasi férfi

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség rablás bűntette és más bűncselekmény miatt vádat emelt egy férfi ellen, aki 2021 februárjában Kiskunhalason az anyját és egy ismerősüket életveszélyesen megfenyegette, majd áprilisban pénzt rabolt az anyjától.

  • Zaklatta és kirabolta az anyját egy kiskunhalasi férfi

A vádirat szerint a vádlott szívességből lakott édesanyja kiskunhalasi tanyáján, azonban a vádlott összeférhetetlenül, agresszív módon viselkedett az anyjával és az anya élettársával. A vádlott gyakran szidalmazta, fenyegette az anyját és az élettársát, akik felszólították, hogy költözzön el.

A vádlott azonban nem volt hajlandó elköltözni, ezért a sértett és az élettársa félelmükben 2020 tavaszán egy bérelt ingatlanba költöztek. A vádlott azonban itt is megtalálta és rendszeresen felkereste őket és a megélhetésére pénzt, ételt követelt, valamint rendszeresen szidalmazta, kiabált az anyjával 

A problémákról tudott az egyik ismerősük is, aki 2021. február 5-én délután elment a vádlott lakóhelyére, hogy távozásra bírja. A vádlott és a férfi között szóváltás alakult ki, ennek során a vádlott azzal fenyegette az ismerőst, hogy megöli, agyonveri, levágja a fejét. A sértett a fenyegetéstől megijedt és elment. A vádlott továbbra sem költözött el, ehelyett felháborodásában másnap elment az anyjához és szidalmazta, kiabált vele. Őt is azzal fenyegette, hogy megöli és levágja a fejét. 

A vádlott 2021. április 13-án este ismét elment az anyjához és 5.000 forint átadását követelte tőle. A sértett nem akart pénzt adni, ekkor a vádlott megfenyegette azzal, hogy megveri és agyonüti, ha nem ad pénzt. Az anya tartott a fenyegetés beváltásától, ezért félelmében adott a vádlottnak 2.500 forintot. Az anya és az ismerős kérték a vádlott megbüntetését a fenyegetések miatt, a rablással okozott kár nem térült meg. 

A büntetett előéletű vádlott távoltartás hatálya alatt áll, őt a járási ügyészség rablás bűntettén kívül 2 rendbeli zaklatás vétségével is vádolja. Az ügyész végrehajtandó börtön és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta a vádlottal szemben azzal, hogy 2.500 forint erejéig vagyonelkobzást is el kell rendelni vele szemben. A vádlott bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

 

HírTV

Kép: Police.hu

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!